1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nokian ja Alcatel-Lucentin kauppa herättää varovaisia toiveita Tampereella

Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistyminen herättää varovaisia toiveita Tampereella. Nokian verkkoliiketoiminta työllistää Pirkanmaalla 800 henkeä. Yhdistyjillä on kuitenkin päällekkäistä henkilöstöä maailmanlaajuisesti 40 prosenttia.

Jari Nummikoski. Kuva: Antti Eintola / Yle

Nokia ja Alcatel-Lucent ovat vahvistaneet yhdistymisaikeensa. Uuden yhtiön pääkonttorin sijoittuu Suomeen. Tampereella päivän uutinen otettiin vastaan kaksijakoisin tunnelmin.

– Onhan tämä henkilöstön kannalta aika mielenkiintoinen tilanne. Toisaalta näimme jo Siemensin ja Nokian yhdistyessä fuusion haasteet. Meillä kesti seitsemän vuotta että saatiin se toimimaan. Nyt se sama on edessä. Toisaalta meistä tulee markkinaykkösiä Ericssonin kanssa verkkobisneksessä, sanoo Tampereen ylempien toimihenkilöiden pääluottamusmies Jari Nummikoski.

Pidemmällä ajalla yhteistyö saattaa avata uusia markkinoita mm. Pohjois-Amerikassa. Toisaalta yhtiöiden päällekkäiset toiminnat ovat työpaikalla hyvin tiedossa.

– Väistämättä yt-kierroksia jossain vaiheessa tulee, toteaa Nummikoski.

Tieto kaupasta ei tullut yllätyksenä, sillä siitä on Nummikosken mukaan puhuttu jo vuosia.

– Huhut ovat vahvistuneet joulusta asti.

Nokian matkapuhelintoiminnan siirryttyä Microsoftille Suomeen jäi Nokian verkkoliiketoimintayhtiö eli Nokia Networks, joka aiemmin oli jo irtautunut siihen astisesta kumppanistaan Siemensistä. Kaikkiaan Nokia Networks työllistää Suomessa 6 300 ihmistä, joista puolet työskentelee Espoossa.