1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vapaavuori vahvistaa Turun telakan myynnin: "Osoitus siitä, että telakalla menee hyvin"

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren mukaan valtion sijoitus Turun telakkaan osoittautui lyhyemmäksi kuin oli ajateltu. Ministerin mielestä tämä on osoitus siitä, että telakalla menee hyvin.

Kotimaan uutiset
Jan Vapaavuori.
Jan Vapaavuori.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) vahvistaa uutisen, että saksalainen Meyer Werft ostaa lähiaikoina loputkin Turun telakasta.

– Jo siinä vaiheessa kun tätä telakkayhtiötä viime kesänä rakennettiin ja perustettiin sovimme, että Meyerillä on tällainen osto-optio, Vapaavuori sanoi Ylen Radio Suomen Ajantasassa.

Vapaavuoren mukaan valtion sijoitus Turun telakkaan osoittautui lyhyemmäksi kuin oli ajateltu. Hän huomauttaa, että valtion osallistuminen oli kuitenkin alun perinkin tarkoitettu tilapäiseksi.

– Sen on vain osoitus siitä, että telakalla menee hyvin ja valtiota ei siinä enää tarvita, ministeri jatkoi.

Tällä hetkellä Suomen valtio omistaa Meyer Turusta 30 prosenttia. Vapaavuoren mukaan valtion osuuden myymiseen ei tarvita enää eduskunnan hyväksyntää.

Työ- ja elinkeinoministeriön ja Meyer-yhtiön yhteisen tiedotteen mukaan omistajarakenteen muutos astuu voimaan lähiviikkojen aikana.

Paatero: Valtion omistusta hyödynnetty onnistuneesti

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) on Vapaavuoren tavoin hyvillään Meyerin halusta ostaa Turun telakka.

Paatero sanoo lähettämässään tiedotteessa, että Meyerin aikeet ovat vahva viesti siitä, että telakkateollisuuden kilpailukykyyn uskotaan ja siihen ollaan valmiita myös sitoutumaan.

Paateron mielestä Turun telakan pelastamisoperaatiossa on hyödynnetty valtion omistusta joustavasti ja tarkoituksenmukaisesti.

Lue seuraavaksi