1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Sekakuoron konserttikin on hoivataidetta

Kemiläisen sekakuoro Ajan laulun puheenjohtaja Kari Hanhisuanto nappasi ajatuksen tv-ohjelmasta. – Hoivataide on niin kuvaava nimi tälle hommalle, että nappasin sen heti käyttöön. Peräti kuuden laitoksen väkeä kuljetetaan kuulemaan konserttia Kemissä.

kulttuuri
Sekakuoro Ajanlaulu konsertoimassa Sauvosalissa
Kaisa Yliniemi

Perinteikäs kemiläinen sekakuoro Ajan laulu on jo kerran kokeillut, kuinka taittuisi konserttielämyksen tarjoaminen heille, joille liikkeelle lähtö omin voimin on työläämpää.

Ensimmäisestä kerrasta opittiin paljon ja vaikka taloudellisesti tuli takkiin, ei kuorossa haluttu luovuttaa. Ajan laulun puheenjohtaja Kari Hanhisuanto kiittelee Stora Enson Kemin tehtaita, joka lähti sponsoriksi ja nyt kevään konserttiin voidaan kuljettaa kuulijoita peräti kuudesta laitoksesta Kemin alueelta.

– Nyt viikonloppuna töissä häärää kaksi taksi- ja yksi linja-autofirma.

Omaishoitajille haluaisin järjestää jotain.

Kari Hanhisuanto

Hanhisuanto sanoo, ettei tärkeitä laitosvierailua ehditä tekemään tarpeeksi, joten kuulijoiden avustaminen konserttiin tuli puheeksi.

– Olen varastanut ajatuksen taannoin tulleesta tv-ohjelmasta, jossa ihan oikeat taiteilijat puhuivat hoivataiteesta ja se on kuvaava sana tälle touhulle, Hanhisuanto sanoo vaatimattomasti.

Tulevaisuudessa hän voisi ajatella kuntarajat ylittävää yhteistyötä Meri-Lapissa ja kohderyhmäkin on Kari Hanhisuannolla on jo mielessä pyörinyt.

– Omaishoitajille haluaisin järjestää jotain. Joko yksin heille tai yhdessä hoidettavan kanssa.

Kuinka saisin rikki kookospähkinän?

Taloudellisen puolen lisäksi edellisestä kerrasta otettiin opiksi muutenki.

– Pitkä konsertti ihmisten kuljettamisineen tulee raskaaksi, joten päätimme lyhentää sitä. Väliaikaa ei ole ollenkaan, Hanhisuanto sanoo.

Nappakka ohjelmisto on kuoron johtajan Olavi Suokkaan valitsema. Hanhisuanto sanoo yli 80-vuotiaassa kuorossa olevan nyt "tekemisen meininki".

– Olavi Suokas on tuonut kuoroon uusia kuvioita. "Muuttuvat laulut" on Ollin valitsemaa ohjelmistoa ja Rauno Lehtisen sovittama nimikappale päättää konsertin. Väliin mahtuu muun muassa vironkielistä laulamista ja M.A. Nummisen "Kuinka saisin rikki kookospähkinän" taipuu hyvin myös kuorolle, Hanhisuanto raottaa ohjelmistoa.

Tällä hetkellä laitoksista on ilmoitettu tulevan 65-70 ihmistä, mutta Hanhisuanto toivottaa lauantain konserttiin tervetulleeksi kuulijoita myös omin jaloin.

Lue seuraavaksi