Kemin kaupunginorkesterin kävijäluvut nosteessa

Kemin kaupunginorkesterin kulunut vuosi on sujunut valoisissa merkeissä. Orkesterin toimintaa on kehitetty entisestään ja konserttien kävijämäärät ovat nousseet kertoo, kaupunginorkesterin johtotiimiin kuuluva Karri Perälä.

kulttuuri
Länsi-Pohjan jousikvartetti
Risto Koskinen / Yle

Kemin kaupunginorkesterin kulunut vuosi on ollut monin tavoin menestyksekäs. Yleisömäärät ovat kasvaneet ja esimerkiksi konserttikauteen 2012-2013 verrattuna kasvua on tullut 11 prosenttia.

Kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana toimii Länsi-Pohjan jousikvartetti. Kävijämäärien lisäksi kvartettiin kuuluvat Karri Perälä ja Olli-Pekka Kajasviita ovat tyytyväisiä vuoden aikana tapahtuneeseen kehitystyöhön.

Esimerkiksi yhä nuoremmille musiikkiopiston oppilaille on tarjottu mahdollisuus päästä soittamaan ison orkesterin kanssa.

– Nuorempien musiikkiopiston oppilaiden osallistuminen kaupunginorkesterin konsertteihin säännöllisesti on tuonut heille konserttielämyksien myötä lisää intoa ja sitoutuneisuutta soiton harrastamiseen ja opiskeluun. Esimerkiksi 8-11-vuotiaille soittajille kokemus on ollut mieleinen, kaksikko kertoo.

Erkki Lasonpalo orkesterin pääkapellimestariksi

Myös taiteellisesti huipputason kapellimestarin kiinnittäminen orkesterin pääkapellimestariksi on ollut merkittävä saavutus.

Nuorempien musiikkiopiston oppilaiden osallistuminen konsertteihin on tuonut heille lisää intoa ja sitoutuneisuutta soiton harrastamiseen ja opiskeluun.

Pekka Kajasviita

– Erkki Lasonpalon saaminen orkesterin vahvuuteen on tärkeä asia. Ammattitaitoisen Lasonpalon kiinnittäminen mahdollistaa myös monipuoliset suhteet nuoriin kansainvälisen tason kykyihin ja tulevaisuuden nimiin ja näin heitä voidaan saada vierailijoiksi Kemiin.

– Lisäksi tämä järjestely tehostaa orkesterikoulun mahdollisuudet orkesteritoiminnan puolesta huipputasolle, Perälä ja Kajasviita iloitsevat.

Myös tulevan syksyn ohjelmisto on nyt valmis. Tarkemmasta ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin tulevaisuudessa, mutta ensi syksynä mukana on muun muassa kansanmusiikista tuttuja juttuja, kaksikko paljastaa.