Ehdolla Keski-Suomi -palkinnon saajaksi: Parkourista perheiden yhteinen harrastus

Kaupunkinympäristöä hyödyntävä parkour sekä sirkusakrobatia yleistyvät Keski-Suomessa kovaa vauhtia. Vajaat kymmenen vuotta sitten aloittanut Jyväskylän Sirkuskoulu ja Parkour Akatemia on laajentanut ympäri maata.

Kuva: Anssi Lepikko / Yle

Jyväskylän Sirkuskoulu ja Parkour Akatemia on ehdolla kolmatta kertaa myönnettävän Keski-Suomi palkinnon saajiksi. Palkinto myönnetään tänä vuonna liikkumista ja terveitä elintapoja edistävästä toiminnasta. 

Jyväskylästä ympäri maata levinneellä Jyväskylän Sirkuskoulu ja Parkour Akatemialla on pelkästään Jyväskylässä noin 700 asiakasta. Parkourista onkin tullut nopesti perheiden harrastus.

– Ihmisiä innostaa harrastaa koko perheen voimin, ja vanhemmat ovat heränneet ajattelemaan lasten parasta siinä, että opetetaan pienestä pitäen liikkumaan säännöllisesti, sanoo Jyväskylän Sirkuskoulun ja Parkour Akatemian kehityspäällikkö Perttu Pihlaja.

Parkourissa ei tarvita erityisiä välineitä, sillä oma keho ja kyky liikkua paikasta toiseen riittävät. Välineitten käyttöä ei tosin ole kielletykään.

– Tämä tuntuu tosi hyvältä, ja erilaiselta kuin odotin, Trampoliini on mahtava, kun siitä pomppaa niin korkealle, ja se on mukava muutenkin, sanoo parkouria kokeillut Noora Hyvätti.

Keski-Suomi palkinnon voittaja julkaistaan ensi lauantaina Jyväskylässä. Voittajan valitsee liikunta- ja urheiluvaikuttaja Mika Kojonkoski. Yle Keski-Suomi esittelee tällä viikolla kaikki neljä Keski-Suomi -palkintofinalistia alueellisissa tv-uutissa, radiossa ja netissä.

Haastattelut teki Riina Mäentausta.