1. yle.fi
  2. Uutiset

Klassikkonäytelmän avulla kesäteatteri uuteen nousukiitoon Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa haetaan uutta potkua kesäteatteritoimintaan klassikkonäytelmän avulla. Pari vuotta talousahdinkosuossa rämpinyt Hämeenlinnan Kesäteatteriyhdistys meni konkurssiin syksyllä. Nyt asialla on uusi Tuotantoyhtiö Iltama Oy, jonka vetovastuussa on Otto Kanerva.

kulttuuri
Kolme miestä ja kaksi naista poseeraavat kameralle.
Hannu Harhama / Yle

Agapetuksen Syntipukki nostaa konkurssiin menneen Hämeenlinnan kesäteatterin uudelleen henkiin. Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin vetäjät lupaavat viihdyttäviä kesäteatterielämyksiä kaupunginpuistoon. Kesäteatterin johtaja Otto Kanerva uskoo komedian tuovan yleisöä ja pitävän kesäteatterin kannattavana.

Eikä kesäteatterissa mielestäni kannata tehdä muuta kuin komediaa.

Otto Kanerva

– Minä uskon siihen ihan täysillä. Me teemme kansalle komediaa, mitä hämeenlinnalaiset tai mitä tämä talousalue tai mitä koko Etelä-Suomi haluaa. Eikä kesäteatterissa mielestäni kannata tehdä muuta kuin komediaa.

Kanerva kertoo, että uusi Tuotantoyhtiö Iltama tulee myös parantamaan kaupunginpuiston palveluita tämän päivän tasolle.

– Kun modernisoidaan sopivalla otteella niin siitä se lähtee, Kanerva sanoo.

Hämeenlinna päätöksen kesäteatterin vuokraamisesta vasta maaliskuussa, siksi tämän kesän näytelmän markkinointi alkoi vasta keskiviikkona. Ohjaaja-näyttelijä Mikko Kivinen myöntää, että Agapetuksen kaikille tutun Syntipukki-näytelmän valinta johtui osaksi tiukasta aikataulusta.

Kaikille nimi Agapetus kertoo sen, että kyseessä on hauska näytelmä.

Mikko Kivinen

– Kaikille nimi Agapetus kertoo sen, että kyseessä on hauska näytelmä, Kivinen kertoo. Kun meillä on vain kolme kuukautta aikaa ensi-iltaan, niin on pakko iskostaa ihmisten päähän se, että tässä tehdään komediaa, kansankomediaa ja hauskaa komediaa.

Mikko Kivinen sanoo, että tällä aikajänteellä oli myös pakko pelata hiukan varman päälle.

Agapetuksen Syntipukki saa ensi-iltansa Hämeenlinnan kaupunginpuistossa 17. heinäkuuta 2015. Esityksiä on luvassa parisenkymmentä. Näytelmässä ovat mukana Mikko Kivinen, Ville Keskilä, Jane Kääriäinen, Kaija Kiiski ja Kalle Pylvänäinen

Lue seuraavaksi