1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Salaatti maistuu suomalaisille – markkinajohtajan myynti yli kaksinkertaistui viidessä vuodessa

Fresh Servantin linjaston läpi kulkee viikossa noin 15 000 kiloa jäävuorisalaattia ja 10 000 kiloa tomaatteja. Vihannekset päätyvät salaattibaarien valikoimiin ja valmiiksi pakattuihin annossalaatteihin.

Kuva: Kalle Niskala / Yle

Pedersören Edsevössä toimiva Fresh Servantin liikevaihto on kasvanut 20 prosentin vuosivauhtia viimeiset viisi vuotta. Vuonna 2009 yhtiön liikevaihto oli 15,3 miljoonaa ja viime vuonna jo 36,8 miljoonaa euroa. Salaattien lisäksi yhtiö toimii alueellisena vihannestukkuna.

Kasvu on tullut pääosin valmiista annossalaateista. Vuoden 2013 lopussa lanseerattu SalaattiMestari -salaattibaarit ovat puolestaan kasvaneet kovaa kyytiä viimeisen vuoden aikana. Fresh Servant onkin annossalaattien ja salattibaarien kotimainen markkinajohtaja.

Toimitusjohtaja Sami Haapasalmen mukaan kasvupotentiaalia on edelleen paljon.

– Kyllä valmissalaattien kysyntä kasvaa edelleen. Ravintosuositusten mukaisesta 500 grammasta vihanneksia ja hedelmiä päivässä ollaan vielä aika kaukana. Kuluttajat haluavat helppoutta ja hyvinvointia, me pyrimme vastaamaan siihen kysyntään.

Valmissalaatit kattavat suurimman osan yhtiön liikevaihdosta, mutta salaattibaarien osuus on kasvussa.

– Viimeisen vuoden aikana on näkynyt, että kuluttaja haluaa itsekin rakentaa omia tuotteitaan ja haluaa siihen palvelua. Valmiiksi pakattujenkin salaattien kysyntä kasvaa edelleen, kertoo Haapasalmi.

Fresh Servant työllisti vuodenvaihteessa 204 työntekijää. Pietarsaaren kupeessa sijaitsevan pääkonttorin ja tehtaan lisäksi yhtiöllä on valmistusyksikkö Seinäjoella sekä varasto ja myyntikonttori Vaasan Mustasaaressa.