Lieksassa sekava pippurikaasukahakka – poliisista tutkintapyyntö valtakunnansyyttäjävirastolle

Pohjoiskarjalaisen poliisin toiminnasta on tehty tutkintapyyntö valtakunnansyyttäjävirastolle. Tapauksen taustalla on ravintolan edessä sattunut kahakka, jossa poliisi sumutti pippurikaasua miehen päälle. Poliisin mukaan mies yritti estää kaverinsa kiinniottoa, joka oli tapellut ravintolan edustalla Lieksassa.

Kotimaa

Pohjoiskarjalaisen poliisin toiminta on kyseenalaistettu. Lieksalainen mies on tehnyt tutkintapyynnön valtakunnansyyttäjävirastoon pahoinpitelystä. Miehen mukaan poliisi on kohdistanut häneen liiallista voimankäyttöä.

Tapauksen taustalla on viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtunut kahakka, jossa mies puski toista miestä päähän ravintolan edustalla Lieksassa. Poliisin mukaan puskijan seurueessa olleet miehet yrittivät estää kaverinsa kiinnioton. Poliisi sumutti pippurikaasua yhden kiinniotton estämistä yrittäneen miehen päälle.

Pippurikaasutettu mies puolestaan syyttää poliisia pahoinpitelystä.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo, että poliisin ja lieksalaismiehen kertomukset yön tapahtumista ovat ristiriitaisia.

Valtakunnansyyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä Hanna Puhakka kertoo, että tutkintapyynnöstä on meneillään alustava selvitys. Jos tapauksessa on syytä epäillä rikosta, juttu etenee esitutkintaan.

Itä-Suomen poliisilaitoksella tutkittavana on tapaukseen liittyen väärä ilmianto, haitanteko poliisimiehelle ja pahoinpitely. Poliisi on kuulustellut kahakan kaikkia osapuolia, mutta haluaa vielä silminnäkijähavaintoja tapauksesta.