1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lieksan suljettuna olevalle, historiallisen arvokkaalle kaarisillalle tehdään perusteellinen erityistarkastus

Lähes vuoden ajoneuvoliikenteeltä kiinni ollut Lieksan maamerkki, kaarisilta tutkitaan perinpohjin. Kuorma-auto jymähti siltaan kiinni viime keväänä, mutta ongelmien ydin on rakenteiden heikko kunto.

Kotimaan uutiset
Väkeä Lieksan kaarisillalla KyläKelpaa! -tapahtuman avajaisissa.
Näkymä Lieksan kaarisillalle KyläKelpaa! - tapahtumassa vuonna 2009.YLE / Heikki Haapalainen

Lieksan ytimessä oleva kaupungin maamerkki, kaarisilta on yhä kiinni. Siltaa pitkin pääsee kulkemaan vain kevyt liikenne, mopoilijat ja hälytysajoneuvot. Silta suljettiin viime vuoden toukokuussa, kun paperinkeräysrekka pamautti kattonsa kiinni poikkibetoniin.

Jysäys ei ollut pääsyy sillan sulkemiseen, vaan tapauksen yhteydessä ilmeni, kuinka huonosti kaarisilta voi. Kauniit pystytangot ovat löystyneet, ja sillassa on pahoja painaumia. Romahdusriski oli todellinen.

– Minulla eivät natsat riittäneet pitämään siltaa avoinna liikenteelle, sanoo Lieksan kadunrakennuspäällikkö Ilkka Puumalainen.

Minulla eivät natsat riittäneet pitämään siltaa avoinna liikenteelle.

Ilkka Puumalainen

Toukokuun alussa käynnistyy viikon verran kestävä kaarisillan perusteellinen kuntotutkimus.

– Keskeisintä on selvittää, kantaako silta ylipäätään ajoneuvoliikennettä, jatkaa Ilkka Puumalainen.

Vaihtoehtoina on sillan muuttaminen yksisuuntaiseksi tai korjaaminen nähtävyydeksi. Lieksanjoen ylittävä silta on arvokas sinällään, sillä se on noin 85 vuotta vanha ja ainut kaksiaukkoinen kaarisilta Suomessa.

Lue seuraavaksi