Etelä-Konneveden kansallispuiston käyttöön vähänlaisesti rajoituksia

Luonnos Etelä-Konneveden kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmasta on valmistunut. Suunnitelma tasapainoilee luonnonsuojelun, virkistyskäytön ja matkailuyrittäjien tarpeiden välillä.

Konnevesi
Kuva kansallispuistosta yllhäältä otettu.
Jani Ilola / Yle

Metsähallitus varautuu Etelä-Konneveden kansallispuistossa noin 25 000 kävijään vuodessa. Määrä on suuri, mutta suuria rajoituksia kansallispuiston käyttöön ei tarvita.

Kalasääsken (siirryt toiseen palveluun) pesimäluodoille on tulossa maihinnousurajoituksia. Kansallispuiston sisällä on muutamia pieniä luotoja ja saaria, joille ei ohjata aktiivista käyttöä, sanoo Metsähallituksen erikoissuunnittelija Raimo Itkonen.

Etelä-Konneveden kansallispuistoon on tulossa lisää erityisesti patikoijia ja melojia palvelevia rakenteita. Opasteet saadaan paikoilleen jo kevään aikana, ja rakennustyöt alkavat kesällä.

Hoitosuunnitelmaluonnosta esitellään ensimmäisenä yleisötilaisuudessa Konnevedellä alkuillasta.

Konneveden kunta haluaisikansallispuiston opasteiden ja reittien rakentamista. Kunta harmittelee, että puutteelliset varustukset saivat monet kävijät pettymään jo viime kesänä. Kunta aikoo vaatia, että kansallispuiston käyttö- ja hoitosuunnitelmaan lisätään tieto siitä, mitä rakennetaan ja missä aikataulussa.

Raimo Itkosta haastatteli Riika Raitio.

16.4. klo 15:21 otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko korosti rajoituksia.