Miksi Mäkkärin pelle vierailee päiväkodeissa?

McDonald'sin pellehahmo Ronald McDonald tekee silloin tällöin vierailuja kouluihin tai päiväkoteihin. Viestintäjohtaja Heli Ryhänen sanoo, että Ronald ei puhu vierailuilla koskaan ruoasta vaan lähinnä yhteiskunnallisista asioista.

Kotimaa
Ronald McDonald -pellepatsas.
Ronald McDonald -pellepatsas.

McDonald'sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen, kuinka tiuhaan pellehahmo Ronald McDonald vierailee päiväkodeissa tai kouluissa?

Melko harvakseltaan. Meillä on yksi ainut Ronald koko maanlaajuisesti käytettävissä, että hän ei kovin usein ehdi vierailuja tekemään.

Miksi Ronald ylipäätään tekee tällaisia vierailuja?

Ronald saattaa käydä joissain tapahtumissa, päiväkodeissa ja meidän omissa ravintoloissa. Hän kertoo tärkeistä teemoista, esimerkiksi liikenneturvallisuudesta. Tämä teema on ollut erittäin suosittu ja sitä kysytäänkin usein. Toinen on kotiturvallisuus, joka on vähän uudempi teema. Kodeissakin tapahtuu onnettomuuksia, ja niiden välttämiseksi hän kertoo tämmöisistä teemoista ja leikittää samalla lapsia.

Onko teille tullut palautetta siitä, että hampurilaisketjun hahmo ei ole sovelias vierailemaan esimerkiksi päiväkodissa?

Yleensä se on toisinpäin. Näitä vierailuja pyydetään enemmän kuin me pystymme tarjoamaan. Usein sairaalat ovat meihin yhteydessä, ja joskus vierailuja kysytään jo esimerkiksi vuotta aikaisemmin. Tämmöiseen lasten viihdyttämiseen ei ole esimerkiksi allakoitu ollenkaan varoja päiväkodeissa tai sairaaloissa, ja vieras on hyvin tervetullut.

McDonald's kertoo kannustavansa lapsia ja nuoria liikunnan harrastamiseen ja terveisiin elämäntapoihin, eikö tämä ole ristiriidassa siihen nähden, että ketju myy hampurilaisia ja ranskalaisia ja muuta ei niin terveellistä ruokaa?

Ronald ei oikeastaan myy ruokaa, hänellä ei ole minkäänlaista ruoanmyyntitehtävää. Ronald on meidän Ronald McDonald -lastentalosäätiön lähettiläs, hyväntahdon lähettiläs, ja sen takia hän ei koskaan vierailullaan puhu ruoasta mitään. Hän puhuu enemmänkin yhteiskunnallisesti tärkeistä asioista, jotka koskettavat lapsia, kuten mainitut liikenneturvallisuus ja kotiturvallisuus.

Osaako mielestäsi alle kouluikäinen lapsi erottaa, että Ronaldin vierailu ei ole Mäkkärin mainos?

Riippuu varmaan siitä, minkä ikäinen lapsi on, yhdistääkö hän näitä asioita, mutta tämä on erittäin tärkeä asia meille, että Ronald ei puhu hampurilaisista eikä hän markkinoi hampurilaisia. Hänellä on ihan erilainen tehtävä.

Miksi Ronald McDonald vieraili oululaispäiväkodissa juuri samana päivänä, tiistaina, kun kaupungissa avattiin ensimmäinen Burger King -hampurilaisravintola eli kilpailija tuli kaupunkiin?

Luulen, että tämä on vain yhteensattuma, sillä Ronaldin keikkakalenteri, eli missä kaupungissa hän milloinkin on, sovitaan jo varmaan yhdeksän kuukautta etukäteen, eli todennäköisesti tässä on nyt vain yhteensattuma.