1. yle.fi
  2. Uutiset

Heinähattu ja Vilttitossu seikkailevat toukokuussa Lappeenrannassa

Tasihinin talon sisäpihalla esitetään kesän aikana kolme näytelmää. Lisäksi kuullaan konsertteja ja järjestetään kukkopillimaalauksen SM-kisat.

teatteritaide
Aapo Stavén ja Maria Fomin.
Yle

Lappeenrannassa historiallisesta Tasihinin kauppiastalon pihapiiristä on kehkeytynyt viime vuosina oivallinen ja suosittu kesätapahtumien areena.

Studioteatteri esittää Tasihinin tapahtumakesässä Lappeenrannassa lasten suosikin Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö. Näytelmän ohjaa Maria Fomin. Fomin on aiemmin tehnyt näytelmää Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset.

– Sisäpiha on loistava paikka tehdä näytelmää koko perheelle. Täällä on lavastekin jo oikeastaan valmiina ja katsomo on sopivan kokoinen (100 paikkaa), Fomin kertoo Tasihinin talon pihalla.

Sinikka ja Tiina Nopolan kirjasarjaan perustuen on tehty myös elokuva Heinähattu ja Vilttitossu. Siskosten suosio ei kuitenkaan luo ohjaajalle paineita.

– En ole nähnyt yhtään elokuvaa enkä ole lukenut yhtään kirjaa, joten minulla on ihan oma näkemys, Fomin sanoo.

Kesällä aikuisille on tarjolla klassikkonäytelmä. Johanna Jusslin ohjaa Jussi Kylätaskun komedian Mies, joka ei osannut sano ei. Kesän päätteeksi heinä-elokuun vaihteessa Tasihinin talon sisäpihan valtaavat puutarhatontut. Herra Kivisen puutarhatontut lastennäytelmää Roskia, roskia, esitetään yhdeksän kertaa.

Lisäksi Tasihinin tapahtumakesään kuuluu muun muassa Kansanmusiikkiyhtye Kipinä ja Ratsuväen perinnesoittokunnan konsertit.

Taito Etelä-Karjalan Kukkopillimaalauksen SM-kisat järjestetään 25. kesäkuuta.

Lue seuraavaksi