Yöllisiä puheluja nuorelle tytölle – käräjäoikeus tuomitsi miehelle puoli vuotta ehdollista vankeutta

Keski-ikäinen mies hankki numerotiedustelusta nuoren tytön numeron, johon hän soitti öisin useita seksuaalisväritteisiä ja uhkaavia puheluja. Käräjäoikeus tuomitsi miehelle kuusi kuukautta ehdollista vankeutta muun muassa laittomasta uhkauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Puhelimen näyttö kerää helposti rasvaa. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on torstaina tuominnut eteläpohjalaisen miehen kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen laittomasta uhkauksesta, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kotirauhan rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan yli 50-vuotias mies oli soittanut öiseen aikaan tuntemattomasta numerosta 15-vuotiaalle tytölle vähintään kymmenen kertaa. Puhelujen sävy oli epäasiallinen, seksuaalisväritteinen ja uhkaava. Teot tapahtuivat vuonna 2012.

Tyttö sai miehen henkilöllisyyden tietoonsa vasta poliisitutkinnassa eikä ollut kohdannut tätä ennen oikeudenkäyntiä.

Mies haki jännitystä

Mies tunnusti numeron hankkimisen numerotiedustelusta ja soitetut puhelut. Hän myönsi kotirauhan rikkomisen, mutta kiisti syyllistyneensä muihin rikoksiin. Miehen mukaan kyse oli vain jännityksen hakemisesta. Lisäksi oli saattanut jossakin vaiheessa puhua sopimattomia.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden julkisen selosteen mukaan kysymys oli seksuaalisista teoista. Oikeus totesi miehen syylliseksi myös muihin tekoihin, joista hänelle vaadittiin rangaistusta.

Lisäksi käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan tytölle korvausta kärsimyksestä 2 000 euroa.