Autotalo Hartikainen irtisanoo Kajaanin toimipisteeltä neljä työntekijää

Jo pitkään vaivannut autokaupan ahdinko laittaa Autotalo Hartikaisen irtisanomaan työntekijöitään. Kaupan hidastumisen lisäksi asiakkaita ei käy merkkikorjaamolla riittäviä määriä.

irtisanominen
Mies tutkii autoa autokaupassa.
Yle

Autotalo Hartikaisen toimitusjohtaja Arto Hartikainen toteaa, että yrityksen asiakasmäärissä on tapahtunut radikaali tipahtaminen.

– Joudumme irtisanomaan Kajaanissa varaosa- ja korjaamopuolelta kaikkiaan neljä työntekijää. Porukkaa sinne toki jää, mutta näillä työmäärillä emme pysty tarjoamaan kaikille töitä. Myös varaosien myynti on ollut heikkoa.

Arto Hartikaisen mukaan irtisanomisten yleisenä syynä on myös jatkuva taloudellinen ahdinko. Uusien autojen myynti on ollut alamaissa jo pitkään.

– Se heijastuu siihen, että ihmiset käyttävät entistä vanhempia autoja. Lisäksi autoja ei enää käytetä merkkihuollossa, se sitten näkyy täällä meillä.

Juuri päättyneissä yt-neuvotteluissa pohdittiin toimitusjohtaja Hartikaisen mukaan myös pehmeämpiä ratkaisuja.

– Lomautukset olivat esillä. Emme usko, että tilanne korjaantuu. Näkymä on, että myynti ei lähde nousemaan ainakaan lyhyellä aikajänteellä. Moni autokauppias painii varmasti samojen asioiden kanssa.

Autotalo Hartikaisen palvelukseen jää Kajaaniin irtisanomisten jälkeen 40 henkeä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Karjalainen. (siirryt toiseen palveluun)