1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Luonto-Liitto vastustaa Purunpään avohakkuita Kemiönsaarella

– Konstsamfundet tuhoaa maaseudun, huutavat mielenosoittajat Purunpään avohakkuualueella. Luonto-Liitto vastustaa Kemiönsaaren hakkuita.

Kotimaan uutiset
Näkymä Kemiönsaaren avohakkuu-alueelta.
Purunpään hakkuualuetta Kemiönsaarella.Panu Kunttu, Luonto-Liitto

Luonto-Liitto vaatii kulttuuriyhdistys Konstsamfundetia lopettamaan avohakkuut Kemiönsaarella.

Konstsamfundet on aloittanut hakkuut omistamillaan mailla Purunpään alueella. Luonto-Liiton mielestä hakkuut vahingoittavat Purunpään maisema-arvoja.

– Emme ole saaneet näistä hakkuista tietoa yhdistykseltä. Olemme halunneet keskustella näistä hakkuista yhdistyksen kanssa, Luonto-Liiton valtuuston puheenjohtaja Ville Laitinen sanoo.

Kansalaisliike Save Purunpää keräsi 1 400 nimeä vetoomuksen. Siinä vedottiin, että koko Purunpää otettaisiin metsätalouskäytöstä pois.

– Purunpää on rakentamaton yhtenäinen kokonaisuus täällä saaristossa. Tämä on ihmisten virkistyskäytössä ja tänne on helppo tulla. Alueella on myös ekologisia arvoja, Laitinen toteaa.

Konstsamfundetin mukaan hakkuut noudattavat yhdistyksen metsänhoitosuunnitelmia. Konstsamfundet on myös todennut käyneensä neuvotteluja osapuolten kanssa.

Luonto-Liitto on osoittanut torstaina mieltään hakkuualueella.

Konstsamfundet keskeytti hakkuut mielenosoituksen jälkeen ja osapuolet tapaavat neuvottelupöydässä perjantaina aamupäivällä.

Lisäys kello 16:19 Hakkuut keskeytetty ja neuvottelu sovittu perjantaille.

Lue seuraavaksi