Potilasasiamieheen otetaan yhteyttä aiempaa herkemmin

Länsi-Pohjassa potilasasiamies sai viime vuonna lähes 400 yhteydenottoa. Kyse ei tarvitse olla henkilövahingosta, vaan myös hoidosta aiheutunut mielipaha on entistä useammin syynä yhteydenottoon.

Potilasasiamies
Potilaan oikeudet
Karoliina Haapakoski / Yle

Tietoisuus potilasoikeuksista on kasvanut Länsi-Pohjassa. Yhteydenotot potilasasiamieheen ovat lisääntyneet ja aikaisempaa useammin syynä on tyytymättömyys saatuun hoitoon.

Potilasasiamies Satu Peurasaari kertoo, että kyse ei tarvitse olla henkilövahingosta vaan usein potilasasiamiehen puoleen käännytään hoidosta aiheutuneen mielipahan vuoksi. Kun hoitotilanteessa on mukana tunteet ja epätietoisuus, voi närkästymisen kynnys olla toisinaan matala.

– Se voi lähteä hyvin pienestä. Potilas tai omainen voi loukkaantua, miten heitä on esimeriksi puhuteltu. Sanooko hoitaja tai lääkäri jotakin. Tai miten sanoo tai ei sano, Peurasaari kuvaa.

Sovittelusta valitukseen

Peurasaaren mukaan tilanne pyritään aina selvittämään ensin keskustelemalla. – Ensimmäiseksi otetaan selvää, ovatko osapuolet keskustelleet asiasta. Tämmöinen sovittelumenettely on äärimmäisen hyvä ja se on todettu toimivaksi sekä asiakkaiden että henkilökunnan keskuudessa. – Jos asia ei ratkea sovittelussa, niin sitten valittelusmenettelyt laitetaan eteenpäin, Peurasaari jatkaa. Viime vuonna potilasasiamies sai Länsi-Pohjassa lähes 400 yhteydenottoa. Syyt ovat mitä moninaisimmat. – Viime vuonna kärjessä oli tyytymättömyys saatuun hoitoon ja kohteluun. Myös potilasvahingot ovat joka vuosi kärjessä. Lisäksi muun muassa tietosuoja-asioissa tulee yksittäisiä yhteydenottoja ja viime vuonna tapaturmat lisääntyivät hoitoyksiköissä, Peurasaari listaa. Myös omien tietojen tarkistamisoikeus on lisännyt yhteydenottoja. – Itseä koskevissa asiakirjoissa voi olla virheitä. Halutaan tietää, kuinka voidaan toimia, jotta ne saadaan korjatuksi, Peurasaari mainitsee.

Korvauksia vain murto-osalle

Potilasvahinkoilmoitus edellyttää aina epäilyn henkilövahingosta. Viime vuonna Länsi-Pohjan keskussairaalassa maksettiin potilasvakuutuskorvauksia 25 tapauksessa, yhteensä 520 000 euron edestä.

– Vahinkoilmoituksia tehdään vuodessa huomattavasti isompi määrä, vain pieni osa päätyy korvattavaksi, Peurasaari toteaa. Peurasaari kertoo, että potilasasiamieheen työsarka voi olla melkoinen jo ennen itse vahinkoilmoitukset tekoa. – Potilaat tarvitsevat tietoa, mitä ilmoitus tarkoittaa. Alkuvaiheessa ei kannata hätiköidä. Onko kyse edes vahinkoasiasta. Juuri sen oikean tiedon antaminen potilaalle on tosi tärkeää. Länsi-Pohjassa vietetään perjantaina ensimmäistä kertaa potilaan oikeuksien päivää. Potilasasiamies jalkautuu keskussairaalan jakamaan tietoa potilaan oikeuksista. Kansainvälinen teemapäivä on lauantaina.