1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Sami Hyypiän potku avasi tulokaslajin uuden kentän – video

Futisgolf on Suomessa vielä uusi laji. Kouvolan rata on tiettävästi vasta viides Suomessa. Myös Sami Hyypiä oli futisgolf-radalla ensimmäistä kertaa.

urheilu
Ihmiset pelaavat futisgolfia.

Kouvolassa avattiin torstaina yksi harvoista Suomen futisgolf-radoista. Radan avaajana toimi jalkapallolegenda Sami Hyypiä. Hyypiä kokeili lajia ensimmäistä kertaa. Täysin tuntematon laji se ei kuitenkaan Hyypiälle ole. Hän kertoo nähneensä videoklippejä, joissa pelataan futisgolfia.

Futisgolf on simppeli laji. Sen säännöt ovat golfista tuttuja. Tavoitteena on saada jalkapallo reikään mahdollisimman vähillä potkuilla.

– Ihan hauska laji. Vähän ennalta jännitti, miten lähipeli sujuu, Hyypiä kuvailee kierroksen jälkeen.

Hyypiän mielestä futisgolf kehittää jalkapallotaidoista ainakin potkutekniikkaa. Toisaalta palloa nurmen pintaa pitkin reikään vierittävästä potkusta puuttuu jalkapallosyötön napakkuus. Jalkapallokentällä ei myöskään tarvitse ajatella, mihin suuntaan nurmen pinta viettää. Laji on Hyypiän mielestä lapsille ja nuorille hauska harrastus.

– Koulun jälkeen voi tulla pienelllä porukalla tänne vähän pelaamaan futisgolfia, Hyypiä maalaa.

Kuusankosken Golfkeskuksen toimitusjohtaja Jari Simola laskeskelee, että Suomessa on ehkä neljä muuta futisgolf-rataa. Vaikka laji on vielä pieni, lajin SM-kisat on pelattu Joensuussa jo kahtena vuonna. Simola kertoo, että muissa pohjoismaissa, Saksassa ja Espanjan laji on varsin suosittu. Myös kenttiä on paljon.

Golfkeskukselle lajissa on kyse ihmisten houkuttelemisesta golfkentän ääreen ja uusien harrastusmahdollisuuksien tarjoamisesta niille perheenjäsenille, jotka eivät pelaa golfia. Osan futisgolfareista toivotaan rohkaistuvan kokeilemaan myös golfia.

Lue seuraavaksi