Haukiputaan Osiksella rokataan taas 70-luvun hengessä

Haukiputaan Heiton talolla järjestettiin 70-luvulla suosittuja tanssitapahtumia. Purkka ja jytä soi kun paikalla vierailivat kansalliset suuruudet. Lauantai-iltana Osiksella rokataan jälleen.

viihde
Osis
Pekka Niemelin

Hurriganes, Juice, Alwari Tuohitorvi ja Hector olivat Osiksen vieraita. Kansainvälisistä bändeistä tunnetuin oli 70-luvulla useita hittejä tehnyt Smokie.

Osis oli paitsi tanssipaikka, myös aloittelevalle muusikolle ikkuna suureen maailmaan . Paikalla oli hyvä olla ensimmäisenä.

– Minä olin kello 20 varmasti ovenrivassa, jotta näen kamat, soittajat, asettelut ja minkälaiset rummut, kertoo tapahtuman järjestäjä, rumpali Pekka Nietsu Niemelin.

Nuori muusikko haki oppia suurilta tähdiltä istuen portaikolla josta näki kaiken. Vanhan puutalon hyvä akustiikka kruunasi oppitunnin.

– Siksi sinne piti päästä. Se viisi markkaa piti olla, hymyilee Niemelin.

Nuoret tulivat tapaamaan toisiaan Haukiputaalle Kuivaniemeltä ja Oulusta asti Jäppisen rokkibusseilla. Järjestyshäiriöt olivat vähäisiä, mutta niistäkin selvittiin. Oulun Kaukovainion jengi häiriköi paikalla, jolloin perustettiin kahden martinniemeläisen kaverin ”kodinturvajoukot”. Oululaishäiriköt saivat henkilökohtaisen urinaariokäsittelyn miestenvessassa.

– Oven takaa kuului että ei me ennää, ei me ennää.

– Niskaperseotteella ulos pakkaseen. Ei niitä enää näkynyt, muistelee Niemelin.

Tikkasen nahkarotsi ja kampa takataskuun

Osikselle on kerätty launtai-illaksi 70-luvun rekvisiittaa. Illalla baarissa työskentelee samoja henkilöitä, jotka olivat rokkamassa jo 40 vuotta sitten.

Se viisi markkaa piti olla.

Pekka Niemelin

Tikkasen nahkarotseja, isoja kampoja ja leveälahkeisia housuja on kaivettu esiin kaapeista. Illan musiikillinen anti on myös asianmukainen.

– Elävää musiikkia esittävät Rockabulls-duo, Juicea esittävä 16. Yö sekä 70-luvulle kumartava Grabulators, kertoo Niemelin.

– Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu on kymmenen euroa, jolla katetaan järjestelykulut. Soittajat tulevat soittamaan ilmaiseksi ja kaikki ylimääräinen raha menee OYSin syöpälasten osastolle. Me, jotka olemme terveitä, meidän on se tehtävä. Se on sydämen asia minulle, kertoo Niemelin.