1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Eero Retulainen nosti ennätystuloksen painonnoston EM-kisoissa

Turun Atleettiklubia edustava Eero Retulainen ylsi ennätystulokseen työnnössä Georgian Tbilisissä käynnissä olevissa painonnoston EM-isoissa. Tempausta haittasi tekniikkavirhe.

Valmentaja Arto Savonen tarkkaillee Eero Retulaisen tekniikkaa Kuva: Minna Rosvall / Yle

Eero Retulainen työnsi 191 kiloa painonnoston EM-kisojen 94 kilon B-ryhmässä. Tempauksen tulos oli 145 kiloa ja yhteistulos 336 kiloa. Turkulaisseuraa edustava Retulainen sijoittui B-ryhmässä kolmanneksi. Lopullinen sijoitus ratkesi perjantai-iltana A-ryhmän suoritusten jälkeen. A-ryhmässä nostajia oli yhdeksän. Retulainen sijoittui lopulta yhteistuloksissa 11. sijalle.

Toinen suomalaisedustaja Miika Antti-Roiko sijoittui B-ryhmän toiseksi tuloksella 150+ 195 =336 kiloa.

Retulaisen valmentaja Arto Savonen iloitsee suojattinsa kisakunnosta.

– Kun kaveri nostaa arvokisoissa ennätyksensä, valmentaja voi olla erittäin ylpeä. Ennätys on hieno asia, tempausta haittaa tekniikkavirhe, jota emme saaneet pois ennen kisoja, kertoo Savonen.

Yle Turku on seurannut Retulaisen harjoittelua kohti suurta unelmaa eli Rion olympialaisia. Valmentaja Savonen kertoo, että unelma elää.

– Marraskuussa ovat edessä tärkeät kisat eli MM-kisat Houstonissa. Lopulliset Suomen olympiaedustajien nimet ovat selvillä ensi kevään Norjan EM-kisojen jälkeen. Eero omaa hyvät mahdollisuudet - hän on kisassa mukana, kertoo Savonen.

Otsikkoa ja juttua korjattu sijoituksen ja arvion osalta 17.4.2015 kello 15:08. Lopullinen sijoitus lisätty 18.4.2015 kello 9:31.