Toista tuhatta ihmistä osallistui Alppien lentoturman uhrien muistotilaisuuteen

Kölnin katedraalissa pidettyyn muistotilaisuuteen osallistui kaikkiaan noin 1 400 ihmistä.

Ulkomaat
Saksan liittopresidentti Joachim Gauck hiljentyi kunnioittamaan lentoturman uhreja Kölnin katedraalissa.
Saksan liittopresidentti Joachim Gauck hiljentyi kunnioittamaan lentoturman uhreja Kölnin katedraalissa pidettyssä muistotilaisuudessa perjantaina 17. huhtikuuta.Oliver Berg / EPA

Saksassa noin 1 400 ihmistä on osallistunut Kölnin katedraalissa pidettyyn muistotilaisuuteen, jossa muistetaan maaliskuussa Ranskassa sattuneen lento-onnettomuuden uhreja.

Omaisten lisäksi tilaisuuteen osallistui Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Espanjan ja Ranskan edustajia. Myös turmayhtiö Germanwingsin ja sen emoyhtiön Lufthansan edustajat osallistuivat tilaisuuteen.

Tilaisuuden toimitti Kölnin arkkipiispa, kardinaali Rainer Mari Woelki. Jo ennen muistotilaisuutta Woelki painotti, että turmakonetta lentänyt Andreas Lubitz ansaitsee myötätuntoa kuten muutkin onnettomuuden uhrit.

– Tiedämme, että myös hänen [Lubitz] vanhempansa menettivät rakkaansa maaliskuun lento-onnettomuudessa. Hänen poismenonsa jättää tyhjiön heidän elämäänsä. Onnettomuus on heille yhtä käsittämätön kuin muidenkin uhrien omaisille.

Onnettomuuden tutkijoiden mukaan lennon perämiehenä toiminut Andreas Lubitz lensi koneen ilmeisesti tarkoituksella päin vuorta Ranskan Alpeilla. Useista epäilyistä huolimatta Lubitzin teon syitä ei varmuudella tiedetä. Maaliskuussa tapahtuneessa lento-onnettomuudessa kuoli 150 ihmistä.

Lähteet: AFP, AP