Saddamin tukimies, myöhempi Isis-johtaja tapettu – Irakin viranomaiset kertovat

Saddam Husseinin läheisen avustajan Izzat Ibrahim al-Dourin väitetään kuolleen sotilasoperaatiossa. Asiasta uutisoi al-Arabiya-kanava.

Ulkomaat
Izzat Ibrahim al-Douri
Izzat Ibrahim al-Douri Ali Haider / EPA

Irakin viranomaisten mukaan entisen diktaattorin Saddam Husseinin läheinen avustaja Izzat Ibrahim al-Douri on surmattu, kertoo al-Arabiya (siirryt toiseen palveluun)-uutiskanava.

Kuvernööri Raed al-Jabouri sanoo kanavalle, että al-Douri sai surmansa laajassa sotilasoperaatiossa Erbilin maakunnassa. Kenraali Haider al-Basri kertoo Irakin televisiolle, että al-Dourin lisäksi iskussa kuoli yhdeksän tämän avustajaa.

Saddam Husseinin Baath-puolueen edustaja kiistää tuoreeltaan väitteet al-Dourin kuolemasta uutistoimisto Reutersille.

Al-Douri oli Saddamin pitkäaikainen liittolainen ja vallankumousneuvoston kakkosjohtaja. Yhdysvallat uskoi, että hänellä oli keskeinen rooli miehitysjoukkojen vastaisessa taistelussa.

Al-Douri on pakoillut viranomaisia Saddamin kaatumisesta lähtien. Hänen on väitetty kuolleen useita kertoja aikaisemminkin.

Irakin viranomaisten mukaan al-Douri on ollut Isis-järjestössä keskeisessä asemassa, kun ääri-islamistit valtasivat muun muassa Mosulin kaupungin viime kesänä.

Al-Dourin kuolema varmistuu lopullisesti DNA-testin avulla, viranomaiset sanovat.

Lähteet: Reuters, Yle