Hyppää sisältöön

Tässä ovat kantahämäläiset kansanedustajat – katso vaaligalleriavideot

Uuteen eduskuntaan lähtee Kanta-Hämeestä 6 edustajaa. Katso, mitä he kertoivat Ylen vaaligalleriahaastatteluissaan ennen vaaleja – ja millaiset ensitunnelmat ovat valituksi tulemisen varmistuttua.

Kuva: Yle

Kunkin edustajan kuvaa klikkaamalla pääset ennen vaaleja tehtyyn Ylen Vaaligallerian videoon. Ehdokkaan tuoreet mietteet voit lukea videon alta.

Päivi Räsänen.

Päivi Räsänen, Riihimäki

– Vaalit menivät kaksijakoisesti, joissain paikoissa mentiin eteenpäin ja saatiin tosi hyviä tuloksia. Olen omasta paikastani todella kiitollinen. Kuudennelle kaudelle olen kiitollisin mielin lähdössä. Savo-Karjalan paikka oli myös hieno, mutta Kaakkois-Suomen paikan menetys oli pettymys puolueelle.

– Töitä on tehty tiukasti, sisäministerin tehtävä on ollut todella vaativa ja salkku painava. Vaalit ovat vedenjakaja, katsotaan miten lähdetään työtä jatkamaan.

Sanni Grahn-Laasonen.

Sanni Grahn-Laasonen, Forssa

– Olen valtavan liikuttunut luottamuksesta ja kiitollinen niin tukijoukoille kuin äänestäjillekin. Hämeen tulos näyttää samalta kuin oli kentänkin tunnot.

– Tällä hetkellä on vaikea sanoa hallituspohjasta sen suuremmin, keskusta lähtee Juha Sipilän johdolla muodostamaan hallitusta ja meillä on hyvät mahdollisuudet olla mukana. Ensimmäinen asia on luottamuksen muodostaminen hallituspuolueiden välille, sitten ohjelma.

Tarja Filatov

Tarja Filatov, Hämeenlinna

– Olen kokenut konkari, jota ei kovin hevin vedetä höplästä. Minulla on vahvat verkostot yli puoluerajojen ja virkamiehistöön, on helppo lähteä työtä tekemään koko Hämeen hyväksi. 95 pääsin eduskuntaan eli kuudes kausi on alkamassa.

– Politiikkataustastani tulee se, että työllisyyskysymykset ovat minulle se sydämen asia, ne ovat myös Suomelle menestyksen eväs. On tärkeää, että kun säästöjä joudutaan tekemään, että ne eivät kohdistu heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin eivätkä kasaudu esimerkiksi tietyntyyppisiin keskiluokan perheisiin.

– Vapaa-ajallani luen paljon tutkimuksia ja asiatekstejä, mutta myös kaunokirjallisuutta ja tykkään puuhailla puutarhassa, marjastaa ja sienestää.

Aino-Kaisa Pekonen.

Aino-Kaisa Pekonen, Riihimäki

– Jatkan työtäni ja olen tehnyt tosi kovasti töitä, olen ahkera ja helposti lähestyttävä. Julkisuudessa ei ole tullut pahempia töppäyksiä ja olen saanut aikaa mediassa puolueen varapuheenjohtajana ja ehkä siksikin kannatus on noussut.

– Ensimmäinen kausi meni opetellessa ja nyt lähtee eduskuntaan varmempi, kokeneempi ja osaavampi kansanedustaja kuin neljä vuotta sitten.

– Toiveena on päästä sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, ja toivon, että voin olla soteuudistuksen valmistelussa mukana, pidän sitä erittäin tärkeänä.

Timo Heinonen.

Timo Heinonen, Loppi

– Hyvänä puolena varmasti se, että olen kuunteleva, kiertävä, ahkera ja yhteistyökykyinen. Uskallan tehdä myös vaikeita päätöksiä. Aika ajoin voin olla malttamaton.

– Kokemusta on nyt paljon enemmän, totta kai se näkyy. Tullessani olin leimallisesti sivistyspoliitikko entisenä opettajana ja nyt olen ollut eri valiokunnissa ja osaaminen on laaja.

– Haluan olla neljän vuoden päästä ylpeä siitä, että maan talous on laitettu tasapainoon, se on tämän tulevan eduskunnan tärkein tehtävä.

Sirkka-Liisa Anttila.

Sirkka-Liisa Anttila, Forssa

– Olen muuttunut paljonkin vuoden 1979 vaaleista. Sain muistaakseni 1 639 ääntä ja siitä lähdettiin liikkeelle. Vuonna 83 tuli 6 400 ääntä. Ura on ollut erittäin merkittävä korkeakoulu suomalaiseen yhteiskuntaan ja kansainväliseen toimintaan. Suurin muutos oli kännyköiden ja tietokoneiden lisäksi EU ja kansainvälistyminen. Tämä kasvattaa tekijäänsä.

– Ensimmäisenä hoidettavana ovat talouden haasteet ja oman vaalipiirin hankkeet ja tavoitteet, valtatie kakkonen pitäisi saada vihdoinkin loppuun.

– Harrastan lenkkeilyä, leikin lastenlasteni kanssa ja hoidan kotia ja jos minulla on aikaa, luen kirjoja, kuten Kaari Utriota tai nyt parhaillaan keskustan historiakirjaa.