Hyppää sisältöön

Yhdysvallat: Kreikan uudistuksissa "ei aikaa hukattavaksi"

Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Jack Lew tapasi perjantaina euroryhmän puheenjohtajan Jeroen Dijsselbloemin. Hänen mukaansa sekä eurooppalaista että kansainvälistä taloutta uhkaa epävarmuus, jos EU:n neuvottelut Kreikan lisärahoittamisesta kariutuvat.

Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Jack Lew katsoo, ettei Kreikalla ole aikaa hukattavanaan maan kokonaisvaltaisten uudistusten hyväksymisessä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Lew kommentoi aihetta tavattuaan Hollannin valtiovarainministerin ja euroryhmän puheenjohtajan Jeroen Dijsselbloemin. Hän kannusti tätä jatkamaan työskentelyä Kreikan kanssa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Lew totesi perjantaina, että eurooppalaista ja kansainvälistä taloutta uhkaa epävarmuus, jos Euroopan unionin neuvottelut Kreikan lisärahoittamisesta epäonnistuvat.

Yhdysvallat kehottaa Kreikan hallitusta käymään läpi budjettinsa jokaisen rivin, jotta maa saa aikaiseksi sellaisen yksityiskohtaisen uudistusehdotuksen, joka tyydyttää sen kansainvälisiä velkojia, Reuters kirjoittaa.

– Tätä ei ratkaista puheilla, tätä ei ratkaista retoriikalla. Tämä ratkaistaan kovalla teknisellä työllä, Lew sanoi tiedotustilaisuudessa Reutersin mukaan.