Hyppää sisältöön

Kokoomuksen Stubb pannut puoluejohtajista eniten rahaa kampanjaan

Lauantaina iltapäivällä oli viimeinen hetki ilmoittaa vaalirahoituksesta ennakkoon. Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb ilmoittaa kampanjakuluikseen 60 000 euroa.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajista kaikki paitsi yksi, Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Carl Haglund, ovat jättäneet vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen vaalirahoituksestaan. Puheenjohtajista suurin budjetti 2015 vaaleissa on kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubbilla: 60 000 euroa. Koko summa on puolueelta saatua tukea.

Ennakkoilmoitusten perusteella toiseksi eniten kampanjointiin on pannut rahaa SDP:n Antti Rinne. Hän ilmoittaa budjetikseen 51 000 euroa, josta 2000 on omia varoja. Kolmanneksi suurimmalla summalla, 39 500 euroa, on kampanjoinut keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä. Hän on ennakkoilmoituksen mukaan käyttänyt puoluejohtajista euromääräisesti eniten omaa rahaa – 35 200 euroa.

Kevyellä budjetilla liikkeellä on perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Hän ei ilmoittanut ennakkoon kampanjansa kokonaiskuluja, mutta yhteenlaskemalla ilmoitetut omat varat (1 500), tuki puolueelta (8 000) ja puolueyhdistyksiltä (1 000), käy ilmi, että Soinin kampanjabudjetti on 10 500 euroa.

Kaikista ennakkoilmoituksen tehneistä ehdokkaista muhkein kampanjabudjetti on kokoomuksen listoilta eduskuntaan pyrkivällä Kai Mykkäsellä, 82 500 euroa.

Lopullinen vaalirahoitusilmoitus pitää jättää Valtiontalouden tarkastusvirastoon kesäkuun 22. päivä.

.
.