Saddamia ylistänyt laulu johti Irakin pääministerin tiedottajan eroon

Internetissä on levinnyt video, jossa Jaboori laulaa Saddamin ylistyslaulua toistakymmentä vuotta sitten.

Ulkomaat

Irakin pääministerin Haider al-Abadin tiedottaja Rafid Jaboori on eronnut hänestä julkisuuteen levinneen videon vuoksi, uutistoimisto AFP ja Middle East Eyes -uutissivusto kertovat.

Toistakymmentä vuotta vanhalla videolla näkyy Jaboori laulamassa Irakin silloista diktaattoria Saddam Husseinia ylistävää laulua.

Jaboori sanoo Facebook-sivustollaan, että hän pyysi vapautusta tehtävästään, koska ei halua enempää nolostuttaa pääministerinkansliaa.

Jaboori vahvistaa AFP:lle, että hän on eronnut. Irakilaisen Karbala News -uutisivuston lähteen mukaan al-Abadi olisi erottanut Jaboorin, kertoo Middle East Eye. (siirryt toiseen palveluun)

Videota Jaboorista laulamassa Saddamin ylistyslaulua on jaettu laajalti sosiaalisessa mediassa. Videon kuvituksena on muun muassa Saddam väkijoukon edessä sekä diktaattori pitelemässä miekkaa ja ratsastamassa valkoisella hevosella.

Jaboorin mukaan hän lauloi laulun yli 15 vuotta sitten. Hän sanoo joutunensa vastaamaan tuon ajan vaatimuksiin.

– Olin nuori ja minulta puuttui viisautta, mutta tuolloinkaan en ollut Baath-puolueen jäsen enkä ole baathisti nykyisinkään, hän sanoo viitaten Saddamin aikana valtaa pitäneeseen puolueeseen.

Jaboori on ollut al-Abadin tiedottaja puolisen vuotta. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset