Keskusta riemuitsee Uudellamaalla ja Helsingissä: Sadan prosentin voitto jo nyt luvassa

Ennakkoäänten perusteella Keskusta on tekemässä kovan nousun Uudellamaalla. Kovimman saaliin ennakkoäänistä keräsi odotetusti Uuden Lastensairaalan kampanjassa vahvasti näkynyt Anne Berner. Myös entinen pääministeri Matti Vanhanen tekee paluuta eduskuntaan.

ennakkoäänestys
Keskustan vaalikakku.
Keskustan vaalikakku.Jarkko Riikonen / Yle

Keskustan Uudenmaan piirin työntekijä Ari Maskonen ei riemuaan peittele.

– Meillähän on erinomaiset fiilikset; kaksi paikkaa tulossa ja vähintään neljään paikkaan ollaan nyt nousemassa. Eihän siihen voi olla kuin erittäin tyytyväinen, sehän on sadan prosentin voitto. Meillä on luotto äänestäjiin, että hje haluavat Sipilästä pääministerin ja sitä kautta myös antavat uusmaalaisille kansanedustajaehdokkaille ääniä paljon ja kovan kannatuksen.

Ennakkoäänten perusteella Keskusta saisi Uudellamaalla neljä paikkaa nykyisen kahden sijasta. Äänipotista se tarkoittaa 10,6 prosenttia, eli yli neljän prosenttiyksikön kasvua viime eduskuntavaaleihin. Ennakkoäänten perusteella läpi ovat menossa Anne Berner, Matti Vanhanen, Antti Kaikkonen ja Seppo Särkinen.

Paula Lehtomäki on näissä vaaleissa ehdolla Helsingin vaalipiiristä, jossa näillä näkymin ollaan kiinni kahdessa paikassa; ykkösenä on odotetusti Europarlamentista paluumuuttava Olli Rehn, toisena Lehtomäki. Piirin vaalityöntekijä Elina Helmanen uskoo, että ennusteen lupaus kahdesta paikasta pitää, mutta kolmannesta ei uskalleta haaveilla.