Keskustan Vehkaperä: Nyt halutaan Juhasta pääministeri

Keskustan Mirja Vehkaperä sanoo, että Keskusta on katsellut Suomen tilannetta huolestuneena oppositiosta. Hänen mielestään Juha Sipilän menestys on voimavara koko Suomelle.

Mirja Vehkaperä
Kansanedustaja Mirja Vehkaperä (kesk.)
YLE

– Se, että hallitukseen mennään varmasti ja Juha Sipilästä tehdään pääministeri, on ollut koko ajan tavoitteenamme, Mirja Vehkaperä sanoo.

Hän on kuullut saman tehdessään vaalityötään eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata.

– Nyt halutaan Sipilän Juhasta pääministeri ja antaa hänelle mahdollisuus luotsata Suomi paremmaksi.

Hän jännittää vielä Keskustan menestystä.

– Kymmenes paikkakaan ei ole kauhean kaukana, Vehkaperä hymyilee.

Ehdokkaana hän on kokenut vaalikampanjan kovana ponnistuksena. Vaalivoittoa ja tulosta ei ole odotettu, vaan työtä on tehty rajusti aamusta iltaan.

– Tänään on levätty, käyty äänestämässä ja nyt jännätään lopputulosta, Vehkaperä sanoo.

"Nyt ei hyvältä näytä"

Vehkaperä sanoo, että koko oppositiokausi on käytetty valmistautumiseen ja löydetty hyvä vaaliasento puheenjohtajan johdolla.

– Ilme, fiilis ja kampanjointi on ollut mukavaa aikaa, kun tietää, että tästä hyvä tulee.

Vehkaperän mielestä ratkaisuja ja Suomi kuntoon -meininkiä löytyy.

– Oppositiosta katsellessa on nähty, ettei hyvältä näytä. Tähän iltaan on ladattu paljon, että eduskunnan penkit täyttyisivät keskustalaisista. Maakunnan kaikki voimavarat on otettava käyttöön, Vehkaperä sanoo.

Vehkaperän mielestä nyt rakennetaan tasa-arvoisempaa ja tasavertaisempaa Suomea niin, että koulutusta ja työtä on joka puolella Suomea. Keskittämispolitiikka ei saa vallita, vaan kaikille on annettava mahdollisuus ponnistella eteenpäin.

– Nyt tarvitaan kaikki mukaan, tämä ei ole vain Keskustan hanke. On koko Suomelle voimavara, että Sipilä tulee pohjoisesta.

Klo 21.30 Mirja Vehkaperän äänimäärä on vajaat 2500. Hänen lisäkseen läpi olisivat Oulun vaalipiiristä menossa läpi Juha Sipilä, Tapani Tölli, Antti Rantakangas, Niilo Keränen, Marisanna Jarva, Juha Pylväs, Timo Korhonen ja Ulla Parviainen. Keskusta on saamassa kolme lisäpaikkaa viime vaaleista.