Eduskuntaan nouseva Anne Berner ei vielä haaveile ministerinsalkusta

Uudenmaan Keskustan riveistä sitoutumattomana kansanedustajaksi nouseva Anne Berner kertoo jännittävänsä vaalitulosta loppuun asti. Oma paikka on jo varsin varma, kun äänistä kolmannes on laskettu.

Anne Berner
Anne Berner.
Anne Berner on Stadin Friidu 2014.Yle

Anne Berner ei halua ennustaa omaa asemaansa tulevissa hallitusneuvotteluissa, kun ääntenlaskenta on vielä kesken. Vaalivoitossa kiinni oleva puolue on tuplaamassa paikkalukunsa Uudellamaalla ja Bernerin läpimeno varsin varma. Ääniä oli koossa jo lähes 4000, kun runsas kolmannes oli laskettu. Hän kuitenkin ilmoittaa odottavansa ääntenlaskennan loppuun asti.

– Isot alueet on vielä laskematta, mennään tunti tunnilta eteenpäin. Hyvin jännittävältä tuntuu.

Berner ei usko sulattaneensa uusmaalaisten sydämiä ainoastaan vahvalla näkymisellään Uusi Lastensairaala -hankkeen veturina.

– Toivottavasti tähän ovat vaikuttaneet monet tekijät; pitkä työ yrittäjänä ja yrittäjien edunvalvojana, sekä monet yhteiskunnalliset tehtävät, joista toki Lastensairaala on yksi tärkeä.

Sosiaali- ja terveysasiat ovat kaikkiaan Bernerille tärkeitä, ja hän aikookin paneutua erityisesti niihin kansanedustajan työssään.

– Sosiaali- ja terveysasiat kokonaisuudessaan ja niiden rakenteet ovat tulleet tärkeiksi, samoin niihin liittyen kolmannen sektorin tilanne ja mahdollisuudet. Yrittäjien asioita aion edistää myös, tunnen ne hyvin sekä entisestä työstäni yrittäjänä että edunvalvonnasta.

Ministerinsalkun kantamisella hän on kuitenkin vielä haluton spekuloimaan.

– En ole ajatellut sitä ollenkaan, eikä ole sen tyyppisistä pohdinnoista kokemustakaan.