Ääniharava Li Andersson aikoo vääntää kättä leikkauksista – "Olen aika huolestunut"

Turkulainen vasemmistoliiton ehdokas keräsi yhteensä 15 154 ääntä.

Eduskuntavaalit 2015
Li Andersson
Yle

Vasemmistoliiton ehdokas, turkulainen Li Andersson nousi eduskuntavaalien maakunnalliseksi ääniharavaksi. 27-vuotias Andersson keräsi yhteensä 15 154 ääntä ja sai seitsemänneksi eniten ääniä koko maassa.

Anderssonille povattiin jo etukäteen mittavaa äänimäärää, mutta ehdokas itse yllättyi suosiostaan.

– Tällainen äänimäärä yllättää aina. Fiilikset ovat upeat. Olen tosi kiitollinen kaikille, jotka ovat minua äänestäneet. Puolueen kokonaistulos on kuitenkin pettymys, Andersson kommentoi.

Li Andersson nousi maakunnan ääniharavaksi jo vuoden 2014 eurovaaleissa. Tuolloin poliitikko sai 47 000 ääntä ja pääsi varalle. Kuntavaaleissa 2012 Andersson keräsi Turun korkeimman äänimäärän. Edellisissä eduskuntavaaleissa Andersson pääsi varasijalle 2 170 äänellään.

Kansanedustajana Andersson tulee vääntämään kättä erityisesti talousasioista, mutta tilanne näyttää hänen mukaansa haastavalta.

– Kun ottaa huomioon, minkälaisia leikkauksia tässä on väläytetty ja minkälainen hallitus on todennäköisesti muodostumassa, on tilanne puolueemme näkökulmasta todella huono. Aika vähän on keskusteltu siitä, että esimerkiksi kokoomuksen ehdottamat leikkaukset ovat tuplasti enemmän kuin tällä kaudella on tehty. Se tulee näkymään jokaikisen suomalaisen arjessa. Siinä mielessä olen aika huolestunut.

Ajamiensa asioiden eteen Andersson tulee tekemään tosissaan töitä.

– Aion laittaa itseni 110-prosenttisesti likoon.