1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaaligallerian suosio ei realisoitunut äänestäjien luottamuksena

Ylen vaaligallerian nettihitti oli piraattipuolueen ehdokkaan, Hansi Harjunharjan video. Vaikka video keräsi klikkejä, ei suosio riittänyt nostamaan Harjunharjaa eduskuntaan. Harjunharjan (pir.) äänisaalis on jäämässä vajaaseen 500 ääneen.

Eduskuntavaalit 2015
Ehdokas Hansi Harjunharja
Piraattipuolueen kansanedustajaehdokas Hansi Harjunharja Ylen vaaligalleriassa.Yle

Toisaalta Harjunharjan sekä koko piraattipuolueen äänimäärää voi pitää hyvänä. Piraattipuolue on pieni puolue, jolla ei neljän vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa ollut ehdokkaita Lapissa.

Piraattipuolueen kansanedustajaehdokkaan Hansi Harjunharjan Ylen vaaligallerian nettivideo saavutti hurjan suosion. Se oli koko vaaligallerian katsotuin video reilulla 290 000 katsojalla. Piraattipuolue arvioi, että Harjunharjan haastattelun suosio voisi nostaa Harjunharjan jopa eduskuntaan. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Neljän vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa puolueella ei ollut ehdokkaita Lapissa. Viime vuoden EU-vaaleissa puolue sai Lapista 315 ääntä. Viime kuntavaaleissa piraateilla oli Lapissa yksi ehdokas. Ari Ryynänen sai 119 ääntä eikä tullut valituksi Rovaniemen valtuustoon.

Lue seuraavaksi