Pirkanmaan äänestäjät yllättivät: konkariedustaja Kimmo Sasi jäi rannalle

Kokoomuksen Kimmo Sasin putoaminen eduskunnasta vuosikymmenten työn jälkeen on iso yllätys.

Kotimaa
Kimmo Sasi
Kimmo SasiYle

Tamperelainen pitkän linjan kansanedustaja ja entinen ministeri Kimmo Sasi on istunut eduskunnassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1983. Nyt Sasi joutui nöyrtymään: kokoomuksen viimeisen paikan Pirkanmaalla nappasi Arto Satonen.

Putoamisen syyksi Sasi näkee ennakkogallupit, jotka povasivat hänelle varmaa paikkaa:

– Suurten lehtien tutkimuksen arvioivat, että pääsisin läpi. Luulen sen vaikuttaaneen jonkin verran siten, etteivät äänestäjät lopulta kuitenkaan lähteneet liikkeelle, sanoo Kimmo Sasi

Sasi on toiminut mm. liikenne- ja viestintäministerinä sekä ulkomaankauppaministerinä Lipposen ykkös- ja kakkoshallituksissa.

– Olen nähnyt eduskunnassa kaiken, ministerin tehtäviä myöten. En pyri enää eduskuntaan, ellei se hajoa viimeistään syksyllä, sanoo Sasi.

– Tämä on mahdollisuus uuteen, haluaisin käyttää nyt osaamistani esimerkiksi erityisasiantuntijan tehtävään.

Myös kansanedustajat Hanna Tainio (sd.), Leena Rauhala (kd.) ja Laila Koskela (kesk.) eivät pystyneet uusimaan paikkaansa. Tuttujen pirkanmaalaisten lisäksi viime vaaleissa Satakunnan vaalipiiristä valittu Sauli Ahvenjärvi (kd.) jäi ilman kansanedustajapaikkaa.

Pirkanmaan äänikuningattareksi nousi myös yllättäjä, SDP:n varapuheenjohtaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin.

Edit: 0.16 Lisätty Kimmo Sasin kommentit