1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Eduskuntavaalit 2015

Jouni Backman pettyi rajusti - "Eduskuntavaalien osalta tämä oli tässä"

24 vuotta eli kuusi kautta eduskunnassa istunut Jouni Backman arvelee, ettei asetu enää ehdolle eduskuntavaaleissa. Backman kärsi kirvelevän tappion ja putosi eduskunnasta.

Kuva: Yle

– Puolueelle valtakunnallisesti tulos on pettymys ja selkeä tappio. Myös Savonlinnassa iso tapppio, mikä heijastuu omaan tulokseeni, Jouni Backmanin sanoi tuloksen varmistuttua.

Backman putosi jo kerran vuonna 2007, mutta silloin taustalla oli vaaliliitto, jossa paikka "lipsahti" vihreiden Heli Järviselle.

– Pitää nukkua vielä useampi yö, mutta sanoisin, että eduskuntavaalien osalta tämä oli tässä.

Synkiskelyyn ei pidä mennä

SDP:n pitää Backmanin mielestä pohti tappioiden syyt rauhassa. Muutoksiin on valmistauduttava.

– Iso myllerrys on käynyt jo monissa vaaleissa. Puheenjohtajaa on vaihdettu, mutta mikään ei ole auttanut. Nyt täytyy miettiä, miten tätä ruvetaan askel askeleelta korjaamaan.

– Minua ihmetyttää suuresti, että kentällä kansalaiset vastustaa sitä politiikkaa mitä kokoomuksen johdolla tehdään, mutta vaaleissa sitten äänestetään toisin.

SDP:n tulee Backmanin mielestä rakentaa uutta tulevaisuutta rauhassa.

– Ei tässä synkistelemään pitää ryhtyä. Kuten Antti Rinne on sanonut, kyse on luottamuksesta. Ja nyt sitä luottamusta ei ollut.

SDP menetti uudessa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä kaksi paikkaa. Putoamisen kokivat myös Jukka Kärnä ja Pauliina Viitamies. Uutena eduskuntaan nousee Satu Taavitsainen Mikkelistä.