Pohjoinen Keski-Suomi sai kaksi edustajaa – jännitysnäytelmä antoi kyytiä Honkosen kynsille

Saarijärveläinen historian ja yhteiskuntaopin opettaja Petri Honkonen, 27, pohjusti tulevaa kansanedustajan paikkaansa menestyksekkäästi viime kevään eurovaaleissa. Eduskuntatalon portaat hän aikoo kavuta kunnallispolitiikasta saamansa kokemus mielessä.

Petri Honkonen
Petri Honkonen
Yle

Keski-Suomen ääntenlaskennassa koettiin varsinainen jännitysnäytelmä, kun saarijärveläinen Petri Honkonen (kesk.) ja istuva kansanedustaja Eila Tiainen (vas.) pitivät vuorotellen hallussaan kymmenettä edustajan paikkaa.

Voiton vei täpärästi nuori Honkonen, joka myöntää, että kynnet saivat kyytiä tuloksia seuratessa.

– Kyllä tässä on viime tunnit kynsiä pureskeltu, sen verran kutkuttava oli tuo tilanne. Nyt on ihan mahtava tunnelma! Kova vaalityö on takana ja se tuotti tulosta. Tämä osoittaa sen, että jokainen ääni ratkaisee, Honkonen iloitsee.

Honkosen sijoitus vaihteli pitkin iltaa yhdeksännen ja kahdennentoista paikan välillä. Jännitys säilyi loppuun asti, sillä Saarijärven äänet antoivat hieman odottaa itseään. Kun ne selvisivät, Honkonen kiilasi täpärästi Tiaisen ohi.

– Vahva tuki kotipaikkakunnalta on minulle tärkeä juttu.

Honkosella on kokemusta kunnallispolitiikasta ja hän uskoo siitä olevan hyötyä myös Arkadianmäellä.

– Kunnallispolitiikassa puhutaan juuri siitä tasosta, mikä koskettaa ihmisiä lähimpänä. Pidän todella tärkeänä sitä, että olen ollut päättämässä ihmisten arkielämää koskevista asioista.

Petri Honkosta haastatteli Petra Thúren.