1. yle.fi
  2. Uutiset

Pirkanmaan äänikuningatar Sanna Marin saaliistaan: "Tämä on ihan huikea tulos"

SDP:n Sanna Marin iloitsee saamistaan lähes 11 000 äänestä. Toisaalta puolueen valtakunnallinen tulos on niin heikko, että Marin ei halua edes puhua ministerin pestin mahdollisuudesta.

Kotimaan uutiset
Sanna Marin
Sanna Marinin koti täyttyi illan mittaan niin tukijoukoista kuin toimittajistakin.Jan Hynnä / Yle

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin vietti vaalivalvojaisia kotonaan ystäviensä ja tukiryhmänsä kanssa. Sitä mukaa kun äänimäärä laskennassa nousi, Marinin koti täyttyi myös toimittajista.

Pirkanmaan vaalipiirin suurin äänisaalis, 10 904 ääntä, antoi aihetta iloita.

– Aamusta asti on odotettu äänestystulosta, ja lopulta tuli huikea äänimäärä. Olen todella kiitollinen siitä, että näin moni pirkanmaalainen on minulle luottamuksensa antanut, sanoi Sanna Marin.

Marinin tukijoukko vitsaili ja oli harmittelevinaan, kun äänimäärä ei mennyt yli 11 000:n.

– Olen todella tyytyväinen – tämä on ihan huikea tulos, jonka olen saanut. Ei se toki kauas siitä 11 000:sta jäänyt, mtta se on vain vitsiä. Kyllä tämä on tosi, tosi hieno äänimäärä.

SDP:n tulos huolestuttaa

Olen huolestunut tästä tuloksesta, että en minä lähde mitään ministerin pestejä edes puhelemaan.

Sanna Marin

Ääniharava Sanna Marin on omaan menestykseensä erittäin tyytyväinen, mutta puolueen tulos hamittaa.

– Kyllä puolueen valtakunnallinen kannatus on heikko. On paljon petrattaavaa ja työtä tehtävänä, jotta ihmisten luottamus voitetaan takaisin.

– Meidän pitää asettaa kunnianhimoisia tavoitteita ja ottaa johtajuus politiikassa takaisin nimenomaan siitä, että miten hyvinvointivaltiota uudistetaan, sanoo Marin.

SDP:n romahduksen vuoksi Sanna Marin ei halua puhua mahdollisesta ministerin salkusta, jos demarit hallitukseen mahtuvat.

– Mielestäni tämä on ennennaikainen kysymys. Demareiden tulos ei ole kauhean mairitteleva. Saa nähdä millaisella konklaavilla hallitusneuvotteluja käydään. Olen huolestunut tästä tuloksesta, että en minä lähde mitään ministerin pestejä edes puhelemaan.

Lue seuraavaksi