1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sosiaali- ja terveyshallinto

Sairaanhoitopiiri ei rikkonut lakia siirtäessään työntekijän toiseen yksikköön

Työnantaja ei toiminut vastoin työsopimuslakia muuttaessaan työntekijän sijoitusyksikköä ja työpistettä muun muassa toiminnan tehostamiseksi. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä työskennellyt henkilö vaati kymmenien tuhansien eurojen korvauksia. Käräjäoikeus hylkäsi kanteen. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

sosiaali- ja terveyshallinto
Epäskarppi kuva sairaanhoitajasta.
Yle

Työntekijä vaati Oulun käräjäoikeudessa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä PPSHP:tä, yli 87 000 euron korvauksia. Käräjäoikeus hylkäsi kanteen.

Työntekijän mukaan PSSHP oli rikkonut työsopimuslakia, koska hänen työsuhteensa ehtoja ja työtehtäviä oli muutettu. Hän katsoi, että häntä oli myös kohdeltu epäasiallisesti ja syrjivästi.

Sairaanhoitopiirin mukaan työntekijän sijoittamisessa toisen yksikköön ei ollut kyse työsuhteen ehtojen olennaisesta muuttamisesta. Asiasta oli myös neuvoteltu työntekijän kanssa. Muutos perustui muun muassa yksikön töiden vähentymiseen.

Muutokset tehtiin vuosina 2005 ja 2007.

"Ei epäasiallista ja syrjivää kohtelua"

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että sairaanhoitopiirillä oli oikeus toiminnan tehostamiseksi, kustannusten säästämiseksi ja toiminnan uudelleenorganisoimiseksi yhtenäistää toimintatapaa ja oikeus siirtää työntekijä toiseen yksikköön.

Hovioikeuden mukaan kuitenkin eräiden työntekijän työtehtävien poisjääminen merkitsi kuitenkin työsuhteen ehtojen ja työtehtävien olennaista muuttumista, mutta uudelleenjärjestelyt eivät olleet epäasiallista ja syrjivää kohtelua.

Rovaniemen hovioikeus velvoitti työntekijän maksamaan sairaanhoitopiirin oikeudenkäyntikulut, hiukan yli 14 400 euroa.

Lue seuraavaksi