1. yle.fi
  2. Uutiset

Kolme uutta venesatamaa Lappeenrantaan

Haja-asutusalueiden villit venepaikat saadaan näin virallisiksi satamiksi. Suosituimpiin venepaikkoihin on jopa kolmen vuoden jono.

liikenne
Veneitä Lappeenrannan kaupunginlahden satamassa.
Yle

Lappeenrannassa otettaneen tänä vuonna käyttöön kolme uutta venesatamaa. Laihianrantaan satama on valmistunut jo viime syksynä. Seuraavaksi rakennetaan Lapatonniemeen 30-metrinen betonilaituri.

Myös Tyysterniemeen on kaavailtu satamaa, mutta sen rakentaminen alkaa samaan aikaan muun Tyysterniemen koulun alueen rakentamisen kanssa, sanoo Lappeenrannan satamajohtaja Hannu Lappalainen

– Haja-asutusalueiden rannoilla on välillä ollut paljon veneitä luvattomilla paikoilla. Nyt nämä alueet saadaan virallisiksi satamiksi, toteaa Lappalainen.

Kaupungilla 3 000 venepaikkaa

Lappalaisen mukaan Lappeenrannassa kaikki halukkaat ovat saaneet venepaikan. Joillekin paikoille joutuu tosin jonottamaan pitkään.

– Linnoitusniemi ja kaupunginlahti on täynnä jatkuvasti. Jonotusaika paikoille on jopa 3 vuotta. Myös Lauritsalan satama on suosittu, koska sieltä pääsee suoraan Suur-Saimaalle.

Viime vuonna Lappeenrannassa oli 2 697 venepaikkaa, uusien satamien myötä Lappalainen uskoo 3 000 paikan tulevan täyteen.

Lue seuraavaksi