Hyppää sisältöön

Kohuttu Magneettimedia jatkaa ilmestymistään – lehden paperiversio kolahti postilaatikoihin

Lehden aiempi päätoimittaja Juha Kärkkäinen on tuomittu sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan lehden kirjoitusten takia. Kärkkäinen ei ole enää päätoimittaja mutta toimii taustalla. Lehteä julkaisevasta yhdistyksestä lyödään luuri korvaan eikä anneta haastattelua.

Magneettimediaa on taas alettu jakaa ilmaisjakeluna. Kuva: Anna Leppävuori / Yle

Magneettimedia-lehti on jatkanut ilmestymistään myös paperisena ilmaisjakelulehtenä. Lehden tiedotteen mukaan lehteä on viikonloppuna jaettu satoihintuhansiin kotitalouksiin.

Lehden ensimmäisessä numerossa on juttuja muun muassa otsikoilla "Suomen juutalaisyhteisön julkiasuilta tuki rikollisvaltio Israelille", "Israel – terrorismin ja salamurhien suurvalta", "Juutalaistaustaisten mediavalta Pohjoismaissa" ja "Miksi Yle valehteli holokaustiohjelmassaan?". Lehti julkaisee juttuja osioissa Kotimaa, Maailmalla tapahtuu ja Mediakritiikki.

Lehdessä on myös osiot vaihtoehtomedioille. Niitä ovat The Occidental Observer, Kansallinen Vastarinta, Yle Watch ja MV-lehti.

Lehden verkkosivuilla on myös paljon juttuja terveydenhoidosta. Juttujen näkemykset poikkeavat yleisistä käsityksistä: esimerkiksi kookosöljyn kerrotaan parantavan syövästä ja Alzheimerin taudista.

Juha Kärkkäinen ei päätoimittajana mutta taustalla

Lehteä ei enää julkaise J. Kärkkäinen Oy vaan Pohjoinen Perinne ry. Lehden päätoimittajaksi on ilmoitettu Markku Juutinen. Juha Kärkkäinen on edelleen avustanut paperilehden tekemisessä.

Pohjoinen Perinne ry on yhteyksissä kansallissosialistiseen Kansalliseen Vastarintaan.

Yle ei ole tavoittanut Pohjoista Perinnettä kommentoimaan lehden uutta tulemista. Yhdistykselle merkitystä puhelinnumerosta lyödään luuri korvaan, kun toimittaja puhelun aluksi esittelee olevansa Ylestä.

Tuomiosta haettu valituslupaa

Magneettimedia-lehden päätoimittajana toiminut Juha Kärkkäinen on tuomittu sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Magneetimedian kirjoitusten takia. Hovioikeus piti tuomion ennallaan.

Kärkkäinen on hakenut valituslupaa korkeimpaan oikeuteen vedoten sanavapauteensa.

.
.