1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Varastetut Audi ja BMW jäivät kiinni itärajalla

Kaakkoisrajalla autojen tehotarkastuksessa paljastui sunnuntaina kaksi varastetuksi epäiltyä autoa. Toinen oli matkalla Venäjälle, toinen Suomeen.

Kotimaan uutiset

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla saatiin sunnuntaina kiinni kaksi varastetuksi epäiltyä autoa. Venäläinen mies yritti tuoda Vaalimaan kautta Venäjältä Suomeen 700-sarjan BMW:n. Kuljettajan epäonneksi auto otettiin rajalla tarkempaan tarkastukseen auton identiteetin selvittämiseksi.

Tarkastuksessa paljastui, että auton tiedot eivät täsmänneet rekisteriotteen tietohin. Lisäksi esitutkinnassa selvisi, että auto on kuulutettu varastetuksi Venäjällä.

Rajavartiosto takavarikoi BWW:n sekä auton rekisteriotteen ja jatkaa esitutkintaa.

Samana päivänä Nuijamaan rajanylityspaikan kautta yritettiin viedä Suomesta Venäjälle Audi A8-merkkinen henkilöauto. Esitutkinnassa selvisi, että henkilöauto oli kuulutettu varastetuksi Tsekissä lokakuussa 2012. Rajavartiosto takavarikoi Audin sekä auton rekisteriotteen ja jatkaa niin ikään esitutkintaa.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla oli viime viikolla meneillään autojen sekä niiden asiakirjojen ja omistussuhteiden tehotarkastus. Rajavartioston mukaan pääosin autoja koskevat asiakirjat olivat kunnossa.

Rajavartiolatioksen tutkinnanjohtajan Janne Määttäsen mukaan on sattumaa, että kaksi varastetuksi epäiltyä autoa jäi kiinni samana päivänä.

– Näitä varastettuksi epäiltyjä autoja liikkuu vaihtelevasti. En näkisi, että varastettuja autoja liikkuu aiempaa enemmän. Tänä vuonna on kahdeksan tapausta, jossa on ollut autojen omistussuhteissa epäselvyyttä, Määttänen sanoo.

Lue seuraavaksi