1. yle.fi
  2. Uutiset

Satakunta maan perussuomalaisin vaalipiiri: "Edunvalvonta saatava kuntoon"

Porin kaupunginhallituksen jäsen Tommi Salokangas (ps.) pitää perussuomalaisten voittokulkua Satakunnassa jopa yllättävän kovana. Hän näkee ehdottoman tärkeäksi, että Satakunnan edunvalvonta paranee, kun uusi eduskunta aloittaa kautensa.

Perussuomalaiset
Kuvassa mies
Tommi SalokangasYle

Satakunta on Suomen perussuomalaisin maakunta. Porin kaupunginhallituksen jäsen Tommi Salokangas (ps.) näkee veret seisauttavassa vaalivoitossa sekä perussuomalaisten hyvyyttä että muiden huonoutta.

– Olemme maakunnassa ja Porissa olleet muutaman vuoden hyvin vahvasti mukana. Ilmeisesti sellainen muutoshalukkuus on nähtävissä. Nyt alkaa sitä voimaa perussuomalaisissa olla niin paljon, että tuloksiakin on saatava aikaan, toteaa Salokangas.

Jos haluamme vielä enemmän ytimeen, niin esimerkiksi ammattiyhdistysjutuissa olemme alkuvaiheessa ja niissä pitäisi päästä vaikuttamaan paremmin.

Tommi Salokangas

Tärkeimpänä asiana tulevaisuudessa Salokangas näkee Satakunnan edunvalvonnan. Kehityskohteeksi hän linjaa ammattiyhdistystoiminnan sisälle pääsemisen.

– Pitkään on puhuttu, että Satakunnan edunvalvonta on ollut aika heikkoa. Nyt on sellainen hetki, että se täytyy saada kuntoon. Jos haluamme vielä enemmän ytimeen, niin esimerkiksi ammattiyhdistysjutuissa olemme alkuvaiheessa ja niissä pitäisi päästä vaikuttamaan paremmin.

"Hallitukseen pitää mennä"

Porissa on jo pitkän aikaa vallan kahvassa totuttu näkemään SDP ja kokoomus. Tommi Salokangas uskoo, että perussuomalaisten nousu Satakunnan suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa lyö kiilaa vallan jakoon myös seuraavissa kunnallisvaaleissa.

– Ennusmerkit kertovat, että seuraavissa kunnallisvaaleissa saamme vielä vahvemman aseman Porissa. Meillä ei ole menneisyyden painolasteja eli voimme muuttaa Poria ketterämmäksi.

Aktiivisesti Laura Huhtasaaren taustajoukoissa häärinyt Salokangas on yksiselitteisesti sitä mieltä, että tällä kertaa perussuomalaisten on mentävä hallitukseen, jos hallitustunnustelut aloittava Juha Sipilä (kesk.) sitä ehdottaa.

– Mielestäni olisi pitänyt mennä jo viime kerralla. Nyt hallitukseen pitää ehdottomasti mennä.

Lue seuraavaksi