1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sisäilmaongelmainen koulu osittain käytössä vielä syksyllä

Hämeenlinnan kaupunki aikoo pitää Kaurialan koulun osittain koulukäytössä ensi syksynäkin. Koululle tehdään kesän aikana korjauksia, jotta rakennus soveltuu parannustöiden jälkeen erikoisluokkien käyttöön. Sisäilmatyöryhmä päätyi loppusyksystä 2014 suosittamaan rakennuksen sulkemista.

Kuva: Hamk

Hämeenlinnan kaupunki on päättänyt, että Kaurialan koulun matala osuus soveltuu sisäilmanparannustöiden jälkeen erikoisluokkien käyttöön. Matalan rakennuksen sisäilman parannustyöt tehdään kesän aikana.

Rakennuksessa esimerkiksi poistetaan tilkkeet ja tiivistetään ikkunat, lisätään ilmapuhdistimet opetustiloihin ja jatketaan jo aloitettuja toimenpiteitä. Lisäksi työryhmä edellyttää, että oppilaiden ja henkilöstön oireita seurataan ja seurantamittaukset uusitaan talvikauden aikana.

Suurin osa Kaurialan koulun opetustyöstä on tarkoitus siirtää HAMKin Myllymäen tiloihin. Hämeen ammattikorkeakoulun Myllymäen tilojen sisäilmatutkimukset ovat kuitenkin viivästyneet aiotusta.

Lisäksi kaupunki on joutunut vaihtamaan Myllymäen tilojen sisäilmatutkimuksia tekevää tutkimusyhtiötä. Tutkimustuloksia odotetaan toukokuun alussa, ja kohteena ovat Metsola- ja Tapiola-rakennukset.

Hämeenlinnan kaupungin sisäilmatyöryhmä päätyi loppusyksystä 2014 suosittamaan Kaurialan yläasteen sulkemista kevätlukukauden 2015 loppuun mennessä. Koulun purkulupa saa lainvoiman 27. huhtikuuta ja se on voimassa kolme vuotta.