1. yle.fi
  2. Uutiset

Stubb kokoomukseen osallistumisesta hallitukseen: "Ohjelman kautta"

Suomen talouden tilanne on Stubbin mukaan niin vaikea, että tärkeintä on nyt saada se kuntoon.

Eduskuntavaalit 2015
Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb tiedotustilaisuudessa puolueen puoluetoimistolla Helsingissä 20. huhtikuuta.
Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb tiedotustilaisuudessa puolueen puoluetoimistolla Helsingissä 20. huhtikuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin mukaan kokoomuksen mahdollisen menon uuteen hallitukseen ratkaisee hallituksen ohjelma.

Mieleisiin hallituskokoonpanoihin Stubb ei suostunut ottamaan kantaa. Hänen mukaansa asia on tässä vaiheessa keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän käsissä.

Kynnyskysymyksiä hallitukseenmenolle kokoomuksella ei ole. Politiikka on kompromissien taidetta, Stubb sanoi. Hän ei myöskään suostunut ottamaan kantaa siihen, onko puolueita, joiden kanssa kokoomus ei lähde hallitukseen.

– Kaikki riippuu ohjelmasta.

Hän korosti myös luottamuksen merkitystä uutta hallitusta muodostettaessa. Täytyy löytyä sellainen kokoonpano puolueita ja puoluejohtajia, jotka kykenevät yhdessä tekemään vaikeita ja pitkälle meneviäkin päätöksiä, Stubb sanoi.

Suomen työllisyystilanne ja taloustilanne ovat Stubbin mukaan nyt niin vaikeita, että tärkeintä on saada ne kuntoon. Suomi on saatava uuteen nousuun, hän korosti. Epävirallisia keskusteluita muiden puoluejohtajien kesken on hänen mukaansa jo käyty sunnuntaiiltana ja muutoin.

Stubb sanoi olevansa erittäin ylpeä joukkueestaan. Teimme vaaleissa vaikeissa olosuhteissa hyvä loppukirin, hän sanoi. Hän vakuutti jatkavansa kokooomuksen puheenjohtajana.

Lue seuraavaksi