1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaaligallerian klikkikunkun seuraava etappi kuntavaalit

Ylen vaaligalleriavideollaan huikeat lähes 300 000 katselukertaa kerännyt Hansi Harjunharja ei päässyt eduskuntaan, mutta se ei miestä lannista. Seuraavat vaalit ovat jo kiikarissa eli tähtäin on vuoden 2017 kuntavaaleissa.

politiikka
Hansi Harjunharja on esiintyvä sirkustaitelija. Piraatipuolueen ehdokkaana hän keräsi Lapin vaalipiirissä 495 ääntä.
Hansi Harjunharja on esiintyvä sirkustaitelija. Piraatipuolueen ehdokkaana hän keräsi Lapin vaalipiirissä 495 ääntä.Raimo Torikka / Yle

Lapin vaalipiirissä Piraattipuolueen ehdokkaana äänestäjistä kisannut Hansi Harjunharja ei ollut lähelläkään päästä eduskuntaan. Ääniä kertyi 495 ja sillä heltisi sija 71 suhteellisen vaalitavan mukaan. Kun katsotaan henkilökohtaisia äänimääriä Harjunharja oli sijalla 32.

Huumori ei kantanut eduskuntaan, mutta silti vaaligalleriahaastattelun leikiksi lyönyt ehdokas on tyytyväinen.

– Jos ajatellaan, että Piraattipuolueella oli ensimmäistä kertaa Lapissa ryhmä, niin se että me saatiin 0,8 prosenttia kaikista äänistä niin se oli erittäin hyvä tulos. Yleensä kun ollaan ensimmäistä kertaa ehdolla niin saadaan ryhmänä 0,0 – 0,2 prosenttia niin tämä oli suorastaan sanottuna huikea tulos, Hansi Harjunharja sanoo.

Piraatit tulivat Lappiin jäädäkseen

Seuraavat vaalit pidetään kahden vuoden kuluttua eli kuntavaalit ovat luvassa vuonna 2017. Piraattipuolue aikoo olla niissä mukana usealla paikkakunnalla Lapissa.

Harjunharja itse suunnittelee asettuvansa ehdolle kotikunnassaan Inarissa.

– Mitä luultavimmin näin jos mitään odottamatonta ei tapahdu. Haluan tuoda niitä poliittisia ajatuksia ja ehdotuksia, joita minulla näissäkin vaaleissa oli, tuoda jatkossakin esiin. Tulen pyrkimään kunnallisvaaleissa valtuustoon ja meillä on jo suunnitelmia tulevien vaalien suhteen niin Rovaniemellä, Sodankylässä kuin Inarin kunnassakin, Hansi Harjunharja sanoo.

Lue seuraavaksi