1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Turun kaupunginvaltuusto kerrankin yksimielinen – Kupittaalle nousee kansainväliset mitat täyttävä palloiluhalli

Turun urheilupiireille koitti jo joulu. Kaupunkiin rakennetaan vihdoinkin jo vuosikausia kaivattu palloiluhalli. Hallin pitäisi valmistua loppuvuodesta 2017.

Kuva: Mari Nupponen / Yle

Turun kaupunginvaltuusto päätti maanantai-iltana yksimielisesti, että Turkuun rakennetaan uusi palloiluhalli. Kupittaalle nousevasta palloiluhallista tehdään lentopallon kansainväliset mitat täyttävä peliareena, jossa voidaan pelata muun muassa koripalloa, lentopalloa, käsipalloa, salibandyä ja futsalia sekä voimistella.

Hallin vapaa korkeus on 12,5 metriä, ja sinne mahtuu 2  500 katsojaa.

Pelkkää suitsutusta

Palloiluhalli toteutetaan vuokrahankkeena ja vapaalla tarjouskilpailulla. Kaupunki sitoutuu vuokraamaan hallin sen rakentajalta, ja maksamaan hallista vuokraa enintään 1,6 miljoonaa euroa vuodessa.

Turun kaupunginvaltuustossa hallin rakentaminen sai pelkästään kiitosta puoluekannasta riippumatta.

Sinivalkoisen Rintaman Olavi Mäenpää luonnehti Turun yhdeksi häpeäpilkuksi sitä, että Turussa ei ole kansainväliset mitat täyttävää palloiluhallia ollut aiemmin.

Kokoomuksen Tuomas Viljamaa puolestaan uskoo, että uusi palloiluhalli lisää Turun vetovoimaa.

Perussuomalaisten Mikael Miikkola piti palloiluhallista pitkän yksinpuhelun, jonka ydin oli se, että hallin ympäristöön pitää saada kukkia, penkkejä ja vihreyttä.

Kaupungin vai yksityinen?

Valtuuston kokouksessa SDP teki kaikkien yllätykseksi ponsiesityksen. Demarit haluaa selvitettävän, tulisiko veronmaksajille edullisemmaksi, jos palloiluhallin rakentaisikin kaupungin sataprosenttisesti omistama yhtiö eikä yksityinen taho, niin kuin nyt on suunnitelmissa.

Demaritkaan eivät kuitenkaan itse hallia vastusta.

–  Palloiluhallia me kannatamme ehdottomasti. Niin kuin tuossa ponnessa sanoimmekin, tämä ei saa viivästyttää hallin valmistelua. Sen pitää mennä viipymättä eteenpäin, ja se pitää toteuttaa nyt, sanoo SDP:n Toni Eklund.

Valtuuston hyväksymän hankesuunnitelman mukaan tarjouskilpailu palloiluhallin rakentamisesta käynnistetään kesällä. Palloiluhalli voisi olla valmis loppuvuodesta 2017.

Palloiluhallihankkeelle on tarkoitus hakea valtionosuutta. Kaupunginjohtaja Aleksi Randellin mielestä sen sijaan EU-rahaa tuskin on mahdollista saada.