1. yle.fi
  2. Uutiset

AC/DC:n rumpali myönsi tappouhkauksen – vuosien vankeustuomio uhkaa

Puolustuksen mukaan kysymys oli rumpali Phil Ruddin vihapäissään soittamasta puhelusta tämän entiselle työntekijälle. Aikaisemmin Ruddia epäiltiin myös suunnitelmista tilata palkkamurha, mutta syytteestä luovuttiin.

musiikki
Phil Rudd.
Australialaisbändin AC/DC:n rumpali Phil Rudd 6. marraskuuta.George Novak / AFP

Maailmankuulun australialaisen rockyhtyeen AC/DC:n vaikeuksiin joutunut rumpali Phil Rudd on myöntänyt uusiseelantilaisessa oikeussalissa syyllistyneensä tappouhkaukseen.

Tunnustus oli yllätys, sillä tähän asti rumpali oli kiistänyt syytteen. 60-vuotias Rudd myönsi oikeudessa myös syyllistyneensä huumausaineiden hallussapitoon.

Australialaissyntyinen Phil Rudd pidätettiin nykyisessä asuinmaassaan Uudessa-Seelannissa viime marraskuussa. Myöhemmin hän pääsi vapaalle takuita vastaan.

"Syynä turhautuminen ja viha"

Rudd kertoi oikeudessa, että tappouhkaus liittyi hänen soololevynsä heikosta menestyksestä seuranneeseen turhautumiseen.

Ensin rumpali erotti useita työntekijöitään. Myöhemmin hän soitti jäljelle jääneelle avustajalleen ja kertoi haluavansa, että yksi entisistä työntekijöistä "otettaisiin pois päiviltä".

Rudd tarjosi avustajalleen muun muassa 143 000 euron arvoista palkkiota uhkauksen toteuttamisesta käytännössä. Ruddin väitetään myös soittaneen entiselle työntekijälleen ja uhanneen suoraan tämän henkeä.

Palkkamurhasyytteestä luovuttiin

Aiemmin Phil Ruddia epäiltiin palkkamurhan järjestämisen suunnittelemisesta, mutta syytteestä luovuttiin riittävien todisteiden puuttuessa. Myös syyte toisesta tappouhkauksesta hylättiin tiistaina oikeudessa.

Ruddin puolustusasianajajan Craig Tuckin mukaan koko vyyhti alkoi hänen päämiehensä kiihdyksissään soittamasta puhelusta.

AC/DC:n rumpalia uhkaa enimmillään seitsemän vuoden vankeustuomio, jos hänet todetaan syylliseksi tappouhkaukseen. Huumeiden hallussapidosta hän voi lisäksi saada yhteensä yhdeksän kuukauden tuomion.

Rudd liittyi alunperin AC/DC:hin vuonna 1975 ja erosi yhtyeestä kahdeksan vuotta myöhemmin. Hän palasi bändiin jälleen vuonna 1994. Ruddin ongelmien takia Chris Slade on korvannut hänet viime aikoina.

Lähteet: AFP, Yle

Lue seuraavaksi