Jeb Bush tulee Eurooppaan tutustumismatkalle

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkaaksi ennakoitu Jeb Bush vierailee kesällä Virossa, Puolassa ja Saksassa. Tarkoitus on perehtyä Euroopan talous- ja turvallisuuskysymyksiin.

Ulkomaat
Jeb Bush
Jeb Bush Pete Marovich / EPA

Amerikkalainen republikaanipoliitikko Jeb Bush vierailee kesäkuun alussa kolmessa Yhdysvaltain liittolaismaassa Euroopassa. Bush käy Saksassa, Puolassa ja Virossa. Bushin tiedottajan mukaan vierailulla keskustellaan taloudesta ja itäisen Euroopan turvallisuushaasteista.

Bushin vierailu antaa hänelle ensi käden tietoa muun muassa Puolan ja Viron näkemyksistä - molemmat maat ovat toivoneet Yhdysvalloista pysyviä joukkoja alueelleen, koska Venäjän uhkan koetaan kasvaneen Ukrainan kriisin vuoksi.

Jeb Bush, entinen Floridan kuvernööri ja ennen Obamaa presidenttinä olleen George W Bushin veli, ei ole vielä ilmoittanut, ryhtyykö hän presidenttiehdokkaaksi. Yhden aravauksen mukaan hän ilmoittaa asiasta Euroopan matkansa jälkeen.

Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat ensi vuoden lopulla. Ulkopolitiikan ja puolustuskysymysten uskotaan olevan vuoden 2016 vaaleissa tärkeämmässä roolissa kuin kaksissa edellisissä presidentinvaaleissa.

Jeb Bush on arvostellut presidentti Barack Obamaa siitä, ettei tämä ole sallinut aseiden toimittamista Ukrainalle.