1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kääriäinen on Sipilän käytettävissä: "En ole tyrkyttäytymässä mihinkään"

Keskustan konkaripoliitikon mukaan hänen tuleva roolinsa on Juha Sipilän ja muun puoluejohdon käsissä. Hallitusneuvottelut saattavat Kääriäisen mukaan pitkittyä, jos "poliittistaktinen peli lähtee liikkeelle".

Seppo Kääriäinen Kuva: Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Iisalmelainen Seppo Kääriäinen (kesk.) aloittaa pian eduskunnassa jo kahdeksannen perättäisen kautensa. Konkaripoliitikko on kantanut urallaan muun muassa puolustusministerin ja kauppa- ja teollisuusministerin salkkuja sekä istunut myös eduskunnan puhemiehistössä.

Nyt Kääriäinen odottaa tulevia tehtäviään avoimin mielin. Rooli on kansanedustajan mukaan Juha Sipilän ja muun puoluejohdon käsissä, ministerintehtäviä myöten.

– En ole tyrkyttäytymässä mihinkään, tietenkään. Samalla kyllä ilmoitan, että olen käytettävissä niihin hommiin, mitä puoluejohto viisaaksi näkee.

Kääriäinen ei omien sanojensa mukaan tiedä Juha Sipilän listaa asiakysymyksistä tulevissa hallitusneuvotteluissa.

Jos poliittistaktinen peli lähtee liikkeelle, silloin se voi venyä.

Seppo Kääriäinen

"Neuvottelut voidaan saada läpi myös rapsakkaasti"

Osapuolten näkemykset ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan sekä talous- ja työllisyyskysymyksiin on kuitenkin Kääriäisen näkemyksen mukaan tultava selviksi. Lisäksi alueelliseen kehitykseen liittyvät asiat pitäisi olla iisalmelaisen mielestä listalla.

– En ole niin puolueen sisäpiirissä, että tietäisin kysymysten sisältöjä. Mutta kyllä niitä asiakysymyksiä pitää olla riittävän paljon ja niiden pitää olla riittävän yksityiskohtaisia, että niihin täytyy tulla selkeitä vastauksia.

Kääriäinen sanoo, että hallitusneuvottelujen kesto on pitkälti "tahtoasia".

– Neuvottelut voidaan saada läpi myös rapsakkaasti. Jos poliittistaktinen peli lähtee liikkeelle, silloin se voi venyä. Suomen etu olisi, että enemmistöhallitus saataisiin aikaan nopeasti.