1. yle.fi
  2. Uutiset

Sara Maria Forsberg: Ilman kunnianhimoa päätyy pohja-artistien joukkoon

YouTube-videoilla maailmanmaineeseen nousseesta Forsbergistä on leivottu pop-tähteä Yhdysvalloissa. Artistinimellä Saara esiintyvä Forsberg uskoo erottuvansa naisartistien joukosta erikoisella tarinallaan.

kulttuuri
Sara Forsberg

Yli vuosi sitten Sara Maria Forsberg nousi hetkessä maailmanlaajuiseksi ilmiöksi YouTubessa julkaistulla kielivideollaan. Sitä seurasi levytyssopimus Capital Recordsin alla toimivan levymerkin kanssa ja muutto Yhdysvaltoihin.

Musiikin tyylilajiksi valikoitui urbaani pop, ja nettivideoiden Smoukahontas-nimi vaihtui esiintyjänimeksi Saara.

– Siellä sanottiin, että nyt sun pitää keksiä nimi, joka on täysin ulkona Smoukahontas nimestä. Mun piti alkaa miettiä kaikkia äitin tyttönimiä ja ensimmäisen lemmikin nimiä. Jostain syystä mun vanhemmat kutsui mua Saaraksi ihan vauvasta asti, joten tuntui ihan luontevalta mennä Saaralla, ja se nimi oli jostain syystä vapaa.

– Jenkeissä se kuulostaa eksoottiselta, kun siinä on kaksi A-kirjainta, vaikka se Suomessa onkin yksi yleisimmistä naisten nimistä.

"En ole pelkkä some-ilmiö"

Saaran ensimmäinen kappale Ur Cool on tyttömäistä urbaania poppia. Forsbergin mukaan musiikissa kuuluu hänen hassutteleva YouTube-persoonansa, mutta myös vakavasti otettava musiikintekijä.

Kun sain levytyssopimuksen heinäkuussa, tavoite oli, että musiikkia saadaan ulos kahden kuukauden päästä, koska haluttiin pitää se kielivideon momentum. Mutta sitten levy-yhtiössä alettiin ottaa mun artistius vakavammin, eikä vain some-ilmiönä.

Musiikkibisnes on täynnä nuoria naislaulajia, mutta Forsberg uskoo erottuvansa joukosta.

– Mun taustatarina on niin erikoinen. Muhun pystyy myös samaistumaan, koska mä lähdin osa-aikaisen kassatyöntekijän paikalta pikkukaupungista Pohjanmaalta. Ja se tapahtui vain vuosi sitten.

Tavoitteena kokonaisvaltainen viihdyttäjä

Forsberg on ehtinyt vuoden aikana myös säveltää kappaleita muille ja näytellä Renny Harlinin tulevassa elokuvassa.

– Mun tavoitteena mun uralla ja elämässä on olla artisti useammalla alalla. Mä olen näytellyt ja tehnyt musiikkia ja YouTube-huumorijuttua. Mä haluan olla kokonaisvaltainen viihdyttäjä.

Sara Maria Forsberg näkee itsensä kunnianhimoisena ihmisenä.

– Jos sä et ole kunnianhimoinen ja jos sä et aja itseäs eteenpäin, niin sä päädyt sinne pohja-artistien kanssa venailemaan sun momentumia. Pitää oikeasti takoa, kun rauta on kuumaa ja painaa menemään.

Lue seuraavaksi