MTV aloittaa kahdet yt:t ja ulkoistaa uutistyön

MTV ulkoistaa uutistyön uudelle yhtiölle. Osa MTV:n työntekijöistä siirtyy Mediahub-uutisyhtiön palvelukseen ja joutuu samalla uuden yhtiön yt-neuvottelujen piiriin. Myös MTV Oy aloittaa yt-neuvottelut. Henkilöstön vähennystarve voi olla jopa 125 henkilötyövuotta.

MTV:n logo konttorin ulkoseinässä Pasilassa. Kuva: Yle

MTV Oy aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut, joiden arvioitu vähennystarve on 55–75 henkilötyövuotta.

Samalla ilmoitettiin uutistyön ulkoistamisesta uudelle Mediahub-nimiselle uutisyhtiölle. Osa MTV:n työntekijöistä siirtyy Mediahubille, jossa aloitetaan saman tien yt:t, joiden vähennystarve 40–50 henkilötyövuotta. Vähennykset kohdistuvat muun muassa kaupallisiin toimintoihin.

Uutistoiminnan journalistinen johto ja päätoimiset uutisankkurit siirtyvät samassa yhteydessä MTV Oy:n palvelukseen.

Henkilöstön yhteenlaskettu arvioitu vähennystarve on 95–125 henkilötyövuotta. Viime vuoden lopussa henkilöstön määrä oli 389.

MTV:n työntekijöiden pääluottamusmies Kari Pyrhönen kertoo, että yt-neuvottelut alkavat sekä MTV:llä että Mediahubilla ensi tiistaina.

– Yt:t ovat yhteensä järkyttävän suuret, Pyrhönen kommentoi arvioituja vähennyksiä.

Uusi uutisyhtiö vastaa jatkossa uutis-, urheilu- ja ajankohtaistuotannosta mukaan lukien MTV.fin sisällöntuotannon. Neuvotteluja uutisyhtiötä koskevasta yhteistyöstä ja omistusjärjestelyistä käydään parhaillaan Nouhau Productions Oy:n kanssa.

Kaupallinen johtaja Tomi Halonen kertoo, että tarkoituksena on tehostaa toimintaa digiajan tarpeisiin sopivaksi.

Muokattu: uusien tietojen pohjalta - yhteenlaskettu vähennystarve jopa 125 henkilötyövuotta.