1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Laula Ansa Ikosen ja Tauno Palon kanssa – elokuvissa saa nyt pitää ääntä

Yleisö pääsee laulamaan Suomi-elokuvien musiikkikohtauksia sing along -esityksessä. Hämeenlinnan Bio Rexin ensimmäisessä yhteislaulutapahtumassa raikaavat ikivihreät sävelmät.

kulttuuri
Suomi-elokuvan musiikkia kuullaan myös sing along -illassa
Kavi

Elokuvissa on nyt sopivaa laulaa. Hämeenlinnan Bio Rexissä lauletaan tiistaina kotimaisia ikivihreitä elokuvasävelmiä elokuvayhdistys Kino Tavastin ja Vanajan laulun järjestämässä ilmaistapahtumassa.

Tapahtuman myötä sing along -kulttuuri rantautuu Hämeenlinnaan. Pääkaupunkiseudulla vastaavat tapahtumat ovat olleet suosittuja, kertoo Kino Tavastin sihteeri-taloudenhoitaja Ulla Lappalainen.

– Helsingissä näitä esityksiä on ollut jo parisen vuotta. Siellä ne ovat saavuttaneet suuren, suuren suosion. Liput ovat menneet suurin piirtein käsistä, Ulla Lappalainen sanoo.

Tuttuja sävelmiä

Näytöksessä pääsee katsomaan kotimaisen elokuvan rakastetuimpia musiikkikohtauksia ja samalla laulamaan kappaleita tekstityksen mukaan. Moni yleisössä tuntee elokuvat ja laulut, uskoo Lappalainen.

– Olettaisin, että väki on jo jonkin verran varttunutta. Myös sellaiset ihmiset, jotka harrastavat musiikkia, laulua ovat varmasti innolla mukana.

Toki voi tulla myös kuuntelemaan, ihmettelemään ja nauttimaan tunnelmasta.

Ulla Lappalainen

– Kyllähän se filmi aina jotakin muistoja herättää niissä, jotka ovat sen aikaisemmin nähneet. Varmasti laulaminen tuo jotakin lisää niille, jotka näkevät elokuvan ensimmäistä kertaa, mutta ovat kuulleet sävelmän. Sävelmät ovat sellaisia, että monikaan ei ole voinut välttyä niiltä kokonaan.

Valkokankaan musisoivina tähtinä nähdään muun muassa Hämeenlinnan oma hurmuripoika Tauno Palo Ansa Ikosen kanssa. Leffamuistoja voi viritellä esimerkiksi filmikoosteen lauluilla ”Romanssi”, ”Silmät tummat kuin yö”, ”Lentävä kalakukko” tai "Pot, pot, pot, pot, potkut sain”.

Ei ole pakko laulaa

Tiistain sing along -tapahtuma on ensimmäinen Kino Tavast ry:n järjestämä oma elokuvaesitys. Jos laulu raikaa elokuvateatterin katsomossa, vastaavia tapahtumia on mahdolllista järjestää lisääkin.

– Olemme itsekin aika kiinnostuneita siitä, miten hämeenlinnalaiset ottavat vastaan tämän. Maanantai-iltana oli vielä muutamia paikkoja vapaana, joten lippuja kannattaa tulla hakemaan vielä tiistainakin. Ja nehän ovat siis ilmaislippuja, muistuttaa Lappalainen.

– Eikä tarvitse ajatelle, että enhän minä osaa laulaa. Toki voi tulla myös kuuntelemaan, ihmettelemään ja nauttimaan tunnelmasta.

Lue seuraavaksi