Yle Häme siirtyy uuteen aikaan

Yle Hämeen johtotiimi vaihtuu uusien työtapojen mukana. Tavoitteena on tehdä entistä vaikuttavampaa alueellista sisältöä ja liikkua maakunnassa.

Hämeen maakunta (hist.)
Yle Hämeen vastaava tuottaja Maarit Piri-Lahti ja päällikkö Päivi Kuisma.
Tiina Kokko / Yle

Yle uudistaa alueyksiköidensä toimintamallin ja työtavat. Alueen esimiestiimin muodostavat päällikkö, vastaava tuottaja ja sisältövastaava. Yle Hämeenkin toimituksen resurssit kohdennetaan sisällöntuotantoon.

– Muutamme tekemisen tapojamme, liikumme kentällä enemmän. Teemme sisältöjä radion, television ja verkon välityksellä, ja yhä enemmän suorana, kertoo Hämeen eli Lahden ja Hämeenlinnan toimitusten yhteinen päällikkö Päivi Kuisma.

Hän vastaa strategiasta, henkilöstöstä ja taloudesta sekä johtaa uusien kahden maakunnan yhteisten alueellisten tv-uutisten suunnittelua.

Marraskuussa meillä on sitten ikiomat tv-uutiset, mikä on nasta juttu.

Päivi Kuisma

– Marraskuussa meillä on sitten ikiomat tv-uutiset, mikä on nasta juttu. Se on ollut vuosikautinen unelmani. Pirkanmaa on ollut niin iso talousalue, mutta nyt me saadaan omat uutiset yhdessä kanta- ja päijäthämäläisten kanssa.

Yle Hämeen vastaavaksi tuottajaksi on nimitetty Maarit Piri-Lahti. Hän on myös Hämeenlinnan toimituksen esimies ja päällikön työpari. Piri-Lahti vastaa journalistisesta suunnittelusta ja yhteistyöstä maakunnan eri tahojen kanssa.

Toimituksen sisältövastaava on Laura Hossi. Hän johtaa toimituksen päivittäistä tuotantoa radiossa, televisiossa ja verkossa.

Maarit Piri-Lahti (52 v.) on työskennellyt Yle Hämeessä vuodesta 1989 ja Laura Hossi (37 v.) vuodesta 2003.

Päivin kasvot tutuksi

Heinolalainen puutarhanhoitoa, matkustamista sekä joogaa harrastava Päivi Kuisma aikoo tutustua hyvin Kanta-Hämeen eri seutuihin ensi kesänä.

– Haluan liikkua maakunnan kesätapahtumissa ja tutustua seudun ihmisiin, jalkautua ja nuuskia näitä kulmia. Tavoitteenani on tehdä entistä vaikuttavampaa alueellista sisältöä ja olla jatkuvasti läsnä alueen uutistilanteissa.